Tag: Honda

Mar 25

Honda Jazz Si

Apa khabar Honda Jazz di Malaysia? Kenapa tak banyak di atas jalan? Dalam menjual produk ada 2 strategi harga, sama ada anda menjual dengan margin keuntungan besar tetapi kuantiti kecil ataupun margin kecil dengan kuantiti besar. Dan saya fikir sebab itu Proton Savvy dijual lebih mahal dari Saga, Gen.2 dan Neo lebih mahal dari Persona, …

Continue reading

Mar 21

SUPER GT Suzuka ’10: 1 Jam Lagi!

Pusingan pembukaan Super GT di litar Suzuka akan bermula dalam masa 1 jam lagi [11 pagi]. Persaingan kelas GT500 dijangka sengit, Lexus dengan Tom’s SC 430, Nissan dengan GTR manakala mampukah Honda mencatat kejayaan dengan kereta baru, HSV-010? Mungkin juga, keputusan grid pertama kelayakan adalah milik tim Weider HSV-010 manakala kedua dan ketiga adalah dengan …

Continue reading

Mar 06

Honda Civic Type R MUGEN 200!

Honda Civic Type R adalah produk berprestasi keluaran Honda. Dan setiap produk Honda tidak kira apa model pun pasti akan ditala kembali oleh MUGEN. Seperti yang sekutu lihat di atas, model tersebut adalah Civic Type R MUGEN 200 dan seperti namanya hanya 200 unit sahaja akan dipasarkan kepada umum.

Continue reading

Feb 16

Selingan Mata [9]

Kekuatan Impian. The Power of Dreams. -Mak Uia-

Feb 08

Ingat Lagi Kisah TopGear ke Vietnam?

Pengikut setia TopGear mesti ingat episod 3 skru TG pusing Vietnam naik motor. 2 buah motor yang dia orang guna tu sekarang ada di UK sebabnya Muzium Motor Kebangsaan dah pun beli motor-motor tu dari sebuah pusat lelongan.  Pembelian 2 buah motor tersebut sempena pameran Dunia TopGear dan dengar kata sekarang ini tengah popular di …

Continue reading

Feb 05

Honda CR-Z: Macam CR-X Jo!

Honda CR-Z dilancarkan awal tahun ini dan bentuknya macam CR-X, kiranya jelmaan CR-X yang suatu dulu memang juaralah, kereta muda-mudi. Jika dari dulu sampai sekarang belia dan beliawanis sibuk menala enjin VTEC, belia dan beliawanis zaman akan datang boleh ubahsuai enjin IMA hybrid 1.5 liter i-VTEC. Diharapkan formula desain dan teknologi CR-X yang berjaya dulu …

Continue reading

Jan 19

SUPERGT: Honda HSV-010GT! Jahatnya!

Inilah dia siaran media paling sempoi sekali saya terima dari Honda. Dia cuma tulis Honda HSV-010 GT ini akan berlumba dalam kelas GT500 Super GT musim 2010. Lepas tu dia bagi spesifikasi sekerat-sekerat. Memang rahsia betul diaorang ni. Matpon pun tak berahsia macam diaorang ni.

Continue reading

Dec 29

Honda Accord Mugen!

Saya dulu ada nostalgia dengan Honda Accord, keluarga saya pernah memiliki Honda Accord 1.6 warna merah maroon, sedap juga kereta ni, laju pun laju dan kenangan paling best sekali saya pernah kemekkan pintu belah kanan masa undur depan Maybank, yelah masa tu lesen pun belum ada lagi, budak-budak lagi dah reti pandu kereta. Tu yang …

Continue reading