Tag: Honda

Honda CRZ Mugen!

Semakin berusia minat kita terhadap jenis kereta pun berubah, kalau dulu melayan turbo dan Vtec sekarang ini mungkin kita hanya selesa dengan kereta standard kapak gear auto dengan peredam bunyi bass. Nak tekan klac berat-berat pun dah malas. Biarlah orang kata tak rock pun tapi kita yang tiap-tiap bulan tuang minyak dan jumpa Encik Bank. …

Continue reading

Tiket SUPER GT Sepang Percuma dari Honda!

Untuk peminat sukan ekstrim dan Honda, anda dijemput untuk menyertai pertandingan kembara ke Hulu Langat anjuran Honda Malaysia. Peserta akan disatukan dalam kumpulan bagi mengharungi cabaran dan kumpulan yang menang akan mendapat tiket tempat duduk utama Super GT Sepang yang akan berlangsung pada 20 Jun ini. Aktiviti yang menyeronokkan dan mencabar peserta diatur oleh penganjur …

Continue reading

Video: Honda, Impossible Dream 2

httpv://www.youtube.com/watch?v=g7zuA2PGfE8&feature=related Tiga tahun lepas Honda terbitkan video promo Impossible Dream, video yang menayangkan bidang dan teknologi Honda. Tahun ini Honda telah menyemak kembali video tersebut dengan membuang imej kereta F1 dan menambah kereta teknologi hijau. Orang kita selalu sinonimkan mimpi dan angan-angan tu sebagai hal-hal Mat Jenin. Tetapi Jepun mengejar dan merealisasikan mimpi yang diinginkan …

Continue reading

Baii: Honda Freed, Kompak Premium Bebas!

Agak-agak lu orang, siapa yang merevolusikan MPV di Malaysia ni? Yang buat MPV jadi tiba-tiba glamour dan trend popular. Tak lain tak bukan, Toyota, iaitu Avanza untuk pasaran lokal dan Wish, untuk mereka yang tak kisah membayar lebih untuk kereta yang tak ada waranti pun. Tapi inilah Malaysia, negara yang hak penggunanya lemah dan kesedaran …

Continue reading

Selamat Tinggal Honda Civic Type R!

Mula-mula Honda tarik diri dari Formula 1, kemudian batalkan model penganti NSX dan sekarang ini Honda Civic Type R empat pintu pula ditamatkan terus produksinya. Type R ni memang kereta sport purist, hardcore dan memberikan keseronokan kepada pemandunya. Generasi pertama dilancarkan pada tahun 1997 dan dibuat di Suzuka. Generasi kedua dilancarkan pada tahun 2001 dan …

Continue reading

Video: Honda Civic Main Rali!

httpv://www.youtube.com/watch?v=QwDKkIpzaeA&feature=player_embedded Dalam arena rali tempatan, memang jarang kita nampak atau memang tiada langsung Honda Civic berlumba. Dengan lantunan kuasa tinggi, enjin VTEC sesuai untuk mencatat masa baik dari satu selekoh ke satu selekoh. Kepada VTEC mania di luar sana, jemput tonton Honda Civic EGĀ  yang dipandu oleh Damien McCarthy semasa West Cork Rally 2010, Mac …

Continue reading

Honda Jazz Si

Apa khabar Honda Jazz di Malaysia? Kenapa tak banyak di atas jalan? Dalam menjual produk ada 2 strategi harga, sama ada anda menjual dengan margin keuntungan besar tetapi kuantiti kecil ataupun margin kecil dengan kuantiti besar. Dan saya fikir sebab itu Proton Savvy dijual lebih mahal dari Saga, Gen.2 dan Neo lebih mahal dari Persona, …

Continue reading

SUPER GT Suzuka ’10: 1 Jam Lagi!

Pusingan pembukaan Super GT di litar Suzuka akan bermula dalam masa 1 jam lagi [11 pagi]. Persaingan kelas GT500 dijangka sengit, Lexus dengan Tom’s SC 430, Nissan dengan GTR manakala mampukah Honda mencatat kejayaan dengan kereta baru, HSV-010? Mungkin juga, keputusan grid pertama kelayakan adalah milik tim Weider HSV-010 manakala kedua dan ketiga adalah dengan …

Continue reading