Global News: Ferrari Reveals the F12tdf, 799 Limited Units

Ferrari F12tdf 2015.02

Ferrari reveals the F12tdf which pays homage to the Tour de France, the legendary endurance road race that Ferrari dominated in the 1950s and ‘60s, particularly with the 1956 250 GT Berlinetta which won four consecutive editions. It was a race that rewarded cars that combined maximum performance with the driveability and ease of use that enabled the competitors to race for hundreds of kilometres a day over fast, tortuous roads and on circuits. The F12tdf is the ultimate expression of the concept of an extreme road car that is equally at home on the track, and just 799 will be built.

The F12tdf is a concentration of technical innovations which involve all those areas central to Ferrari’s DNA: engine, aerodynamics and vehicle dynamics. As a result, in terms of acceleration, roadholding and agility, the new berlinetta is second to none.

The F12tdf’s performance is assured by the 780 cv, naturally-aspirated V12 derived directly from the F12berlinetta’s multi-award-winning engine. The car’s exhilarating dynamic behaviour, specifically its lateral acceleration in corners, is due to an 8% increase in the ratio of the front tyres compared to the rear ones. The car’s natural tendency to oversteer as a result of the change in tyre sizes is compensated for by the innovative rear-wheel steering system – known as the Virtual Short Wheelbase, which is integrated with the other vehicle dynamic control systems – that guarantees the steering wheel response times and turn-in of a competition car while increasing stability at high speed. Cornering speeds are also higher thanks to the significant increase in downforce – +87% – which has reached unprecedented levels for a front-engined V12 berlinetta.

A radical redesign of the bodywork, interior, engine, transmission and running gear, along with the abundant use of carbon-fibre inside and out, has slashed 110 kg off the car’s overall weight.

All of these factors combine to produce record performance figures: 0-100 km/h in 2.9 seconds and 0-200 km/h in 7.9 seconds in addition to a substantial boost in lateral acceleration. The F12tdf laps Fiorano in just 1’21”.

Outstanding stopping distances are guaranteed by the adoption of the new Extreme Design one-piece brake callipers already seen on the LaFerrari. This new-generation system means the car can brake from 100-0 km/h in just 30.5 m and from 200-0 in 121 m.

Ferrari F12tdf 2015.05

POWERTRAIN

The engine is the F12berlinetta’s 6262cc 65° V12 on which Ferrari engineers worked to boost maximum power output from 740 cv to 780 cv at 8,500 rpm, yielding a specific power output of 125 cv/l. The engine’s sporty response is assured by a maximum torque figure of 705 Nm (up from 690 Nm) at 6,750 rpm with 80% already available at 2,500 rpm, resulting in unparalleled, progressive pick-up all the way to the red-line at 8,900 rpm.

Numerous modifications have been developed for this engine, starting with the use of race-inspired mechanical tappets and variable-geometry intake trumpets used on Formula 1 cars which help boost volumetric efficiency at high revs.

The F12tdf is equipped with a specific version of the F1 DCT with 6% shorter gear ratios that delivers 30% faster upshifts and 40% faster downshifts.

Continue Reading

Ferrari 458 Italia SE

2012 merupakan ulang tahun ke 20 Ferrari di China dan model 348 TS adalah yang pertama dipesan di Beijing. Dan sempena peristiwa istimewa itu apa yang lebih istimewa selain daripada mengeluarkan model 458 Italia Special Edition. Lebih istimewa model itu hanya untuk 20 pembeli dan pasaran China sahaja. Di badan kereta dilekatkan grafik elemen China dengan warna baharu iaitu Marco Polo Red yang diadun khas untuk model istimewa itu.

Naga adalah simbol kebudayaan China yang merupakan lambang keberanian, nyalarasa dan kejayaan manakala logo Prancing Horse Ferrari pula mewakili lambang budaya Itali serta pencapaian di dalam bidang rekabentuk dan kejuruteraan.

458 Italia seperti yang kita sedia maklum adalah kereta berprestasi tinggi dengan enjin 8 silinder konfigurasi MR yang telah memenangi 35 anugerah di serata dunia. Paling menarik mata pada luaran model 458 Italia SE ialah naga berwarna emas pada bonet depan dengan grarik berwarna hitam dan emas sebagai simbol trek perlumbaan.

Ciri istimewa lain ialah warna emas pada rim dan ‘aeroelastic winglets’ pada bonet belakang kereta. Bahagian interiornya pula turut dipakejkan sekali dengan sulaman emas pada perehat kepala manakala butang penghidup enjin pula ditulis dengan karakter China yang bermakna ‘start’. Tidak lengkap jika plat ’20th Anniversary Special Edition’ tidak dilekapkan pada papan pemuka.

Newspress

-Md Uia-

Video: Mari Belajar Pandu Ferrari 458 Italia

httpv://www.youtube.com/watch?v=lhEN6E2CCA8&feature=player_embedded

Hah selamat siang anak-anak murid. Pelajaran hari ini ialah kita belajar memandu yer. Bukan Perodua Kancil yer anak-anak tapi cikgu ada kereta yang sangat istimewa. Siapa kenal Ferrari haaa angkatt tangan!

Yer.. Pandai. Dengar yer cikgu nak pasang dah ni, standby standby… Ok.. Selamat menonton. Haa.. canggih kan nanti anak-anak murid dah besar mana tau jadi engineer boleh buat macam ni. Kalau anak-anak murid resing haram penat cikgu tau.

Ok anak-anak murid.

Sekian.

-Cikgu Matpon-

Lagi Gambar Ferrari FF

Ferrari FF.04

Beberapa hari lepas Ferrari mengedarkan gambar studio Ferrari FF berwarna Grigio Ferro Metallic Grey. Kali ini mereka mengedarkan tiga gambar proses pembangunan kereta iaitu ujian 4WD di permukaan bersalji di Sweden dan Finland. Sistem 4WD kereta ini adalah yang pertama seumpanya untuk kereta Ferrari dan dipaten dengan nama sistem 4RM.

Sumber: Newspress

-Mak/d Uia-

Klik untuk gambar seterusnya >>

Ferrari FF – 4 Penumpang, 4WD, V12!

Ferrari FF.01

Kereta yang terlampau niche susah nak cari makan, hakikatnya pembuat kereta perlu realistik, kalau Proton buat Gen.2 dan Neo sahaja boleh jadi dah lama syarikat nasional ini bungkus, begitu juga dengan Porsche dan BMW yang masing-masing mengeluarkan SUV. Sekarang ini kecoh pula mengenai projek baharu Lotus, di forum-forum kita boleh baca kononnya Lotus dah lain, tidak asli dan pelbagai lagi kritikan, walaupun yang mengkritik boleh dianggap sebagai peminat sejati tetapi kita jangan sampai sokong membawa rebah. Tambahan pula sudah berbelas tahun Proton menanggung kerugian Lotus.

Ferrari FF.03

Tebaharu Ferrari turut tampil dengan model empat penumpang dan ini bukan isu besar kerana mereka pernah mengeluarkan model seperti itu. Namun yang membuatkan Ferrari FF menarik ialah pacuan empat roda, teknologi yang memecah tradisi kereta jenama Itali ini. Nama FF adalah akronim Ferrari Four, empat tempat duduk dan pacuan empat roda dan bentuk badannya dipanggil GT sports car concept. Direka oleh Pininfarina, bentuk dan perkadarannya [proportion] menterjemahkan adunan DNA sporty dengan penggunaan harian.

Sistem pacuan empat roda FF dibangun dan dipatenkan Ferrari [4RM], beratnya 50kg lebih ringan daripada sistem 4WD konvensional dan juga mengekalkan agihan berat yang sempurna iaitu 53 peratus pada gandar belakang. Diintegrasikan dengan electronic dynamic control system, 4RM mengekalkan prestasi kereta dalam pelbagai jenis bentuk jalan dan keadaan melalui sistem agihan tork berterusan dan pintar kepada keempat-empat roda. FF juga dilengkapi dengan sistem suspensi SCM 3 [magnetorheological damping system] dan brek seramik terkini daripada Brembo.

Ferrari FF.02

Enjin FF bersesaran 6262 cc suntikan terus dan digabungkan dengan kotak gear transaxle dual-clutch F1 dan kelajuan pecutannya boleh mencapai 0 – 100km/j dalam masa 3.7 saat sahaja. Keupayaan ini memastikan pemandunya menikmati prestasi dalam pelbagai jenis pemanduan seperti di dalam bandar, bersalji dan pastinya di atas trek perlumbaan.

Di dalam dunia komersil sekarang, tradisi ditolak tepi yang penting ada duit nak makan esok dan lusa.

-Mak/d Uia-

Klik untuk spesifikasi dan galeri foto >>

Usain Bolt: Gua Rasa Macam Ferrari!

Ferrari Usain Bolt.01

Sekarang ini musim sukan Asia, atlet kita ramai tengah berjuang di China dan setakat semalam beberapa pingat sudah berjaya dihimpun. Paling menarik bila tengok skuad takraw negara lawan China, boleh tahan juga mereka main tetapi kita lebih handal sebab ini adalah permainan tradisi dan maruah kita. Dua tiga tahun lagi saya tidak pasti sebab China nampaknya begitu bersungguh untuk menjadi juara dalam semua bidang.

Klik untuk bacaan seterusnya >>

Ferrari SA APERTA: Hanya 80 Unit dan Dah Habis!

Ferrari SA APERTA.03

Bila pembuat kereta eksotik macam Ferrari buat edisi terhad memang cepat kena sapu. Terbaru model SA APERTA yang akan dipamerkan pada Pameran Kereta Paris 2010 kesemuanya sudah habis terjual. 80 unit sahaja ditawarkan sempena ulang tahun ke 80 Pininfarina manakala nama SA juga merujuk kepada keluarga Pininfarina iaitu Sergio dan Andrea yang banyak mereka bentuk kereta jenama kuda berjingkrak ini. Enjin yang digunakan ialah 670 CV V12 yang dimuatkan pada bahagian depan kereta dengan casis yang direka semula untuk mengekalkan kekukuhan sama seperti model 599 biasa.

Harga tidak dinyatakan tetapi kebiasaannya pembeli tidak akan rugi sebab kereta ‘rare’ macam ini sentiasa ada harga.

Klik untuk lebih gambar >>

F1 Itali 2010: Alonso Menang Di Negeri Ferrari

Mercedes GP Petronas Itali 2010.01

Menang di tempat sendiri memang manis, rasa macam dah hadiahkan sesuatu yang besar untuk rakyat tempatan. Walaupun Fernando Alonso berasal dari Sepanyol tetapi itu tidak cukup untuk menghalang warga Itali dari merai kemenangan mereka, silap-silap ada yang tak lena tidur semalam dan mungkin ada yang tak kerja hari ini. Sebelum menang Alonso sudah pun menaruh harapan tinggi pada peminat Ferrari apabila mencatat masa terpantas semasa sesi ujian. Pakej dan talaan kereta memang menjadi pada pusingan ini dan kegembiraan bertambah apabila Felipe Massa menang di tempat ketiga.

Klik untuk bacaan seterusnya >>