Tag: BMW

Mar 16

BMW Concept M135i

Kritikan rekaan tidak terhad kepada model-model kereta dari jenama biasa-biasa atau pertengahan sahaja. Di dalam artikel sebelum ini, saya ada menulis mengenai kutukan rekaan Honda Civic dan Accord, bagaimana komen-komen di dalam blog bernada negatif. Pengguna masa kini lebih bebas dan ekspresif dalam mengeluarkan pendapat dan tidak hairanlah pengeluar kereta banyak bergantung kepada kajian pasaran. …

Continue reading »

Jan 25

BMW 3 Series: Adunan Klasik dan Moden

BMW adalah jenama premium yang terkenal. Walaupun memandu model tahun 60an sekalipun anda tetap kelihatan hebat. Hairannya di dalam pasaran lokal, susut nilai jenama BMW adalah tinggi tetapi faktor itu masih gagal untuk menghalang popularitinya dan tidak kurang ramai juga yang terpesona dengan harga murah model terpakai jenama Bavarian Motor Works dari Jerman itu. Tetapi …

Continue reading »

Jan 17

Gambar: Pameran Kereta Detroit 2011

Hi nama gua Matpon. Gua pergi Amerika der layan kereta apa barang gua dengar Mat Kacau pergi Jepang. Ok gua tipu. Gua tak gi pun. Gua rasa skru lain pun takder post banyak kereta macam gua. Macam-macam lah ada. Lu orang layan ok. Sekian. Siapa kutuk gua dia jeles leww tuu. Yeargghhh! Yearghhh! Amerika. Makan …

Continue reading »

Jul 09

Selamat Tinggal BMW M5!

Peminat kereta BMW mesti kenal sangat dengan Chris Bangle, beliau yang memulakan konsep desain flame surface pada BMW dan saya fikir kerana desain yang revolusi itulah BMW semakin terkenal. Walaupun ada yang mengkritik tetapi pada saya peminat BMW semakin bertambah, tengok sajalah berapa ramai di luar sana yang memandu 5 series.

Continue reading »

May 20

SUPER SUGO 2010: PETRONAS Podium 1 – 2!

Petronas Syntium Team [PST] pada 9 Mei lepas memenangi podium 1-2 di 2010 Super Taikyu Endurance Series [STE] pusingan 2 yang diadakan di Sporstland Sugo. Walaupun berehat selama sebulan sejak pusingan STE pertama, PST tampil berlumba dengan penuh semangat. Buktinya ialah kemenangan yang diperoleh oleh kumpulan pemandu pertama dengan kereta BMW Z4M Coupe nombor 1 …

Continue reading »

May 02

Video: BMW M5 Ngendap!

httpv://www.youtube.com/watch?v=HUV3uc9T7vw Gua suspek tajuk video ni tak berapa into sebab tukang rakam gambar ni bukan mengendap pun, memang terang-terang dia ambil video ni. BMW 5 series baru gua tengok macam kereta bos-bos gua tak tau macamana rupa M5, kereta bos-bos pun boleh buat resing. Walaupun gua tak reti bab kereta tapi lu orang jangan tak …

Continue reading »

Apr 08

Baii: BMW X1

Gua ingat nak tulis macam chedet lagi senang, pakai nombor-nombor. Tak payah buang masa pikir susun ayat amacam?

Continue reading »

Apr 07

SUPER TAIKYU MOTEGI 2010: PETRONAS Podium 1 – 2!

Momentum kemenangan PETRONAS Syntium Team [PST] semasa perlumbaan 24Hours of Dubai pada Januari diteruskan dengan kejayaan di pusingan pembukaan Super Taikyu Endurance Series [STE] musim 2010 pada 29 Mac lepas. Pusingan tersebut yang berlangsung di litar Twin Ring Motegi menyaksikan kemenangan 1 – 2 untuk PST.

Continue reading »