Global News: The New BMW M2, Heritage Continues

BMW M2 2015.09

The new BMW M2 is the latest compact sports coupe in a long line of legendary road and racing BMWs, such as the 2002 Turbo, E30 M3 and 1M Coupé.  Cast in a similar mould, it brings the concept right up to date with the latest in motor sport derived technology. The result is a powerful performer that delivers genuine driver satisfaction on the road, and extreme capability on the racing circuit.

Powered by a new, specifically developed, 3.0-litre straight-six engine with BMW TwinPower Turbo technology, the latest product from BMW M GmbH produces a formidable 370hp, enabling an electronically-limited top speed of 249km/h. When equipped with the optional seven-speed M DCT gearbox, the M2 can sprint from rest to 99km/h in just 4.3 seconds.

This superb level of performance is expressed visually via unique enhancements to the base 2 Series Coupé body, majoring on style but also reflecting the aerodynamic, cooling and chassis requirements of the new car. The BMW M engineers have worked tirelessly to reduce weight wherever possible, improve rigidity and hone the M2’s responses via sophisticated chassis technology and electronics to deliver a truly rewarding drive.

BMW M2 2015.06

Engine: A true BMW M six-cylinder powerplant
The six-cylinder engine of the new BMW M2 is entirely in keeping with the finest BMW M tradition. It offers unbeatable driving fun on a racing circuit, yet remains completely civilised in everyday use. With an appetite for revs not normally associated with a turbocharged engine, it features an exceptionally linear power delivery and strong torque across a broad rev range, all delivered with a distinctive engine sound. Rapid responses and excellent efficiency are amongst the benefits of BMW’s innovative M TwinPower Turbo technology.

The new 3.0-litre engine possesses an output of 370hp at 6,500rpm and will rev to 7,000rpm, while peak torque of 465Nm is on tap between 1,400 and 5,560rpm. An overboost function raises this figure by 35Nm to 500 Nm between 1,450 and 4,750rpm.

With M DCT fitted and Launch Control activated, the new BMW M2 completes the sprint from rest to 99km/h in just 4.3 seconds (4.5 sec with the six-speed manual gearbox). The top speed is electronically limited to 249mph.

This new, lightweight, thermodynamically optimised, all-aluminium unit is very rigid due to its closed-deck design. BMW’s advanced M TwinPower Turbo technology on the M2 comprises of a TwinScroll turbocharger, High Precision Injection, variable camshaft timing (Double-VANOS) and VALVETRONIC variable valve control. The M2’s turbocharger has been integrated into the exhaust manifold, reducing the warm-up phase after a cold start and thereby helping to cut internal friction and significantly reduce fuel consumption and CO2emissions. Components including the pistons were sourced from the BMW M3/M4 engine, as are the crankshaft main bearing shells. In order to ensure oil reaches all engine components at all times under the kind of extreme conditions encountered on a race track, the engine benefits from a modified lubrication system; an additional oil cooler for the transmission oil (on M DCT cars) and a further water cooler for the engine keep temperatures stable.

With its four tailpipes, the M2 is instantly recognisable as a BMW M model and the exhaust’s minimal exhaust back-pressure ensures efficient performance. Added to which, the electrically controlled flap delivers the distinctive BMW M engine soundtrack across the entire rev range without pushing volume levels to their stipulated limits.

BMW M2 2015.01

Gearbox: Manual gearbox with automatic throttle blipping and MDCT

The new BMW M2 comes as standard with a six-speed manual gearbox, featuring dry-sump lubrication and an engagement speed control function that blips the throttle on downshifts and lowers the engine’s revs on upshifts.

An option is the latest generation of the seven-speed M DCT. With this system the driver can change gear either in automated mode or manually using the M gearshift lever on the centre console or shift paddles on the M leather steering wheel. The Drivelogic function tuned to the M DCT offers a choice of six driving programs (three in automatic mode and three in manual mode). The COMFORT, SPORT and SPORT+ settings can be activated using the Driving Experience Control switch. The integrated Launch Control function ensures the best possible acceleration off the line in all conditions.

M DCT with Drivelogic offers further specific M functions. For example, Stability Clutch Control (SCC) disengages the clutches when necessary to prevent oversteer and so stabilise the vehicle. The “creep on demand” function allows the driver to prompt the creep effect familiar from conventional automatic transmissions by nudging the accelerator while at a standstill – to manoeuvre out of tight parking spaces, for example. Another integrated feature is the Smokey Burnout function, which allows the driver to indulge in a degree of wheelspin while the car is moving at low speeds.

Continue Reading

BMW M3 Saloon dan BMW M4 Coupé : Model Ikonik BMW M

BMW M4 Coupe 2014.06

Pelancaran dua model baharu BMW M3 Saloon dan BMW M4 Coupé menandakan ketibaan generasi kelima kereta ikonik berprestasi daripada BMW M. Buat pertama kali, model Coupé dan Saloon mempunyai nama tersendiri berbeza dengan sebelum ini yang menggunakan nama model asas yang dinaiktaraf.

Buat pertama kali juga ialah penggunaan enjin pengecas turbo untuk model BMW M bersesaran 3.0 liter enam silinder sebaris yang dilengkapi dengan teknologi M TwinPower Turbo yang dibangunkan khusus untuk model itu dengan output kuasa 431hp. Kuasa tork pula setinggi 550Nm yang boleh digunakan dari serendah 1,850 rpm. Di sebalik peningkatan kuasa, penggunaan minyak dan emisi turun sekitar 25 peratus.

BMW M3 Saloon 2014.02

Berat model berprestasi itu turut dikurangkan sebanyak 80kg berbanding model sebebelumnya yang menyumbang kepada pengendalian yang dinamik dan kecekapan tenaga. Kaedah pengurangan berat badan yang dilakukan ialah dengan menggunakan lebih banyak peralatan yang ringan seperti bumbung yang diperbuat daripada bahan carbon-fibre reinforced plastic (CFRP). Konsep yang memandu pembangunan kereta ini adalah mudah iaitu berkuasa tinggi, berat yang rendah dan keseronokan pemanduan.

Para jurutera BMW M telah memberi perhatian kepada prestasi aerodinamik dan semasa membangunkan projek ini mereka berkerja rapat dengan pemandu profesional BMW Motorsport. Kedua-dua model itu menjalani ujian yang ekstensif dan talaan di lokasi yang bukan calang-calang iaitu di litar Nürburgring Nordschleife.

BMW M3 Saloon 2014.03

Jurutera turut memberi perhatian dalam mengoptimumkan pengaliran angin ke seluruh badan kereta untuk prestasi tinggi sementara memastikan enjin dan brek mendapat penyejukan yang diperlukan walaupun beroperasi dengan tekanan yang kuat di litar lumba. Peralatan aerodinamik seperti rekaan apron depan yang agresif, bawah badan kereta yang tertutup dan lip spoiler di belakang M3 Saloon atau bootlid spoiler pada BMW M4 Coupé mengurangkan angkatan kereta (lift) dengan jumlah yang sama pada bahagian depan dan gandar belakang seterusnya membantu dalam aspek pengendalian.

Enjin enam silinder sebaris baharu dengan pengecas turbo menjanjikan keseronokan kepada pemandunya. Konfigurasi enjin kedua-dua model M3 Saloon dan M4 Coupé sebenarnya berpatah balik kepada enjin klasik enam silinder sebaris seperti yang digunakan pada model generasi kedua dan ketiga model sport itu. Berbanding enjin V8 pada model sebelum ini, kuasa enjin baharu dinaikkan sedikit kepada 431hp manakala tork puncak berjaya ditingkatkan kira-kira 40 peratus kepada 550Nm. Memacu kepada 100km/j hanya mengambil masa sebanyak 4.3 saat dengan transmisi manual manakala dengan transmisi M DCT pula hanya mengambil 4.1 saat. Kelajuan maksimum kereta berprestasi ini ialah 249km/j dengan sekatan elektronik.

BMW M4 Coupe 2014.08

Nadi kuasa M Twin Power Turbo terletak pada dua pengecas turbo mono-scroll, sistem pancitan kejituan tinggi, pemasa injap boleh ubah VALVETRONIC dan pemasa aci sesondol boleh ubah Double-VANOS. VALVETRONIC dan Double-Vanos bergerak secara gandingan dalam mengawal injap masukan. Hasilnya ialah penghantaran kuasa lebih lancar dan cekap, respon enjin yang pantas dan menariknya penggunaan minyak dan bahan api berkurangan.

Suspensi Adaptive M yang didatangkan sebagai pakej standard di UK mempunyai beberapa seleksi bagi menyesuaikan permukaan jalan. Pemandu boleh melaras suspensi mengikut pilihan COMFORT, SPORT dan SPORT+ dengan talaan paling selesa untuk jalan biasa atau keras sedikit untuk jalan berliku atau SPORT+ untuk pemanduan di litar lumba. Mode SPORT+ berfungsi dengan meminimumkan pergerakan badan kereta dan memaksimum ciri-ciri dinamik semasa di litar lumba.

Newspress

@muhd_gt

BMW M6 Gran Coupé: Empat Pintu, Bumbung Low Rider!

Di dalam dunia rekabentuk kenderaan sekarang ini terdapat gayaan baharu yang dikenali sebagai coupé. Terma tersebut bukanlah baharu dan sebelum ini dirujuk kepada kereta dua pintu dengan bentuk sporty tetapi mempunyai bonet. Paling dekat dengan kita ialah Proton Putra, Hyundai Coupé atau pun Kia Forte Koup. Kereta berbentuk begitu banyak ditawarkan di Amerika Syarikat. Harus tahu, Honda Accord mempunyai versi coupé di pasaran sana. Sekarang ini, coupé telah didefinisikan semula dan tidak terhad kepada kereta dua pintu sahaja. Contoh coupé generasi baharu ialah Mercedes CLS,VW (Passat) CC dan Hyundai Sonata. Identiti coupé boleh dilihat pada bentuk bumbung yang rendah dan menariknya mempunyai empat pintu. Senang kata, coupé generasi baharu ialah kereta penumpang dengan bumbung yang rendah dan gayaan sleek. Lebih menarik, Hyundai Sonata misalnya mempunyai saiz interior yang luas dengan kelegaan kepala yang selesa walaupun dari luar nampak seperti berlaga bumbung.

Rekaan tersebut dicapai melalui manipulasi perkadaran (proportion) yang dilakukan oleh perekanya. Arus rekabentuk masakini juga berubah apabila banyak kereta menggunakan konsep kotak 2.5 berbanding kotak tiga. Kotak pertama merujuk kepada bonet depan, kotak kedua merujuk kepada ruang pemandu dan penumpang manakala kotak ketiga pula ialah bonet belakang. Dari segi visual, kereta moden nampak seperti mempunyai bonet belakang yang pendek dan saiz yang sempit. Hakikatnya melalui kaedah kotak 2.5, bonet belakang ditarik ke bahagian penumpang belakang dan sebab itu yang nampak pada mata kasar hanyalah suku daripada saiz sebenar bonet. Jika dibuka, ruangnya jauh terperosok ke dalam.

Klik untuk bacaan seterusnya

BMW Concept M135i

Kritikan rekaan tidak terhad kepada model-model kereta dari jenama biasa-biasa atau pertengahan sahaja. Di dalam artikel sebelum ini, saya ada menulis mengenai kutukan rekaan Honda Civic dan Accord, bagaimana komen-komen di dalam blog bernada negatif. Pengguna masa kini lebih bebas dan ekspresif dalam mengeluarkan pendapat dan tidak hairanlah pengeluar kereta banyak bergantung kepada kajian pasaran. Apa yang bakal pelanggan mahukan itulah yang mahu dikeluarkan oleh mereka.

Namun kritikan terhadap sesebuah model tidak terhad kepada jenama biasa sahaja bahkan turut mengenai pengeluar kereta premium. Buktinya apabila imej BMW 1 Series baharu disebarkan, berbakul komen negatif dihamburkan. Rekaan depannya serba tidak kena hingga mereka yang pandai dengan perisian rekaan mengubah apa yang tidak kena dan memuat naik versi mereka yang tersendiri. Jika pereka model asal itu jenis sensitif, boleh jadi akan terasa pedih sampai ke tulang. Namun saya percaya, setiap keputusan bukanlah hak eksklusif perekanya malah adalah keputusan secara kolektif.

Klik untuk bacaan seterusnya

BMW 3 Series: Adunan Klasik dan Moden

BMW adalah jenama premium yang terkenal. Walaupun memandu model tahun 60an sekalipun anda tetap kelihatan hebat. Hairannya di dalam pasaran lokal, susut nilai jenama BMW adalah tinggi tetapi faktor itu masih gagal untuk menghalang popularitinya dan tidak kurang ramai juga yang terpesona dengan harga murah model terpakai jenama Bavarian Motor Works dari Jerman itu. Tetapi harus diingat, BMW juga terkenal dengan akronim Banyak Mau Wang dan kenyataan itu bukan sengaja direka atau sembang kedai kopi sahaja kerana walapun harga model terpakai boleh dijangkaui ramai tetapi belum tentu lagi ramai yang mampu menyelenggaranya. Tambahan pula keunikan kejuruteraan Eropah belum tentu mahir ‘dibela’ oleh kebanyakan mekanik tempatan. Maka, jika BMW berada di dalam radar anda, fikirlah semasak-masaknya sebelum beristerikan atau bersuamikan jenama itu.

Model 3 Series, sebelum lahirnya 1 Series boleh diibaratkan sebagai pintu gerbang bagi pelanggan untuk berkenalan dengan jenama BMW. Model itu lebih digemari oleh golongan yuppie atau young urban professional. Pasarannya juga besar dan tidak hairanlah ianya merupakan model bread and butter (punca pendapatan) BMW. Setiap generasi baharu 3 Series adalah adunan harmoni di antara tradisi dan kemodenan BMW. Sejak lebih dari tiga dekad lepas, wajah 3 Series sentiasa berevolusi di mana perekanya berjaya menerapkan ciri-ciri dinamik, inovasi dan astetik dalam menghasilkan model yang moden tetapi pada yang sama tidak meminggirkan nilai-nilai tradisinya. Hasilnya setiap generasi model itu berjaya mengekalkan identiti jenama dan paling penting mempunyai faktor kejutan setiap kali diperkenalkan kepada pasaran.

Klik untuk bacaan seterusnya

Gambar: Pameran Kereta Detroit 2011

Kereta apa ni der?

Hi nama gua Matpon. Gua pergi Amerika der layan kereta apa barang gua dengar Mat Kacau pergi Jepang. Ok gua tipu. Gua tak gi pun. Gua rasa skru lain pun takder post banyak kereta macam gua. Macam-macam lah ada. Lu orang layan ok. Sekian. Siapa kutuk gua dia jeles leww tuu.

Yeargghhh! Yearghhh! Amerika. Makan budok.

Babai.

-Matpon-

Klik untuk gambar seterusnya >>

Selamat Tinggal BMW M5!

BMW M5.003

Peminat kereta BMW mesti kenal sangat dengan Chris Bangle, beliau yang memulakan konsep desain flame surface pada BMW dan saya fikir kerana desain yang revolusi itulah BMW semakin terkenal. Walaupun ada yang mengkritik tetapi pada saya peminat BMW semakin bertambah, tengok sajalah berapa ramai di luar sana yang memandu 5 series.

Klik untuk bacaan seterusnya >>