Matpon

42 Comments

  1. xpayahlah bgtau subsidi tu subsudi ni…pas pilihanraya ni tgk lah…myk naik mencacak…halfcut nk hapus plak…dh giler agknye msia ni. suke sgt shopping bijan jd pak turut…pasni sume suar dlm jenis prada jual muarh kat msia..peace no war…

  2. myk naik,brg naik…kereta dlm negara hrg nk same mcm kapal selam,kapal terbang,roket terbang…hrg suar dlm sama itu coli impot???byk murah terutama jenis2 prada…

  3. kalau x ikhlas bg subsidi ckp je lah…takut xdpt beli suar dlm sama beg tgn.

  4. apa motif gomen buat mcmni pun aku tak paham. hanya kroni2 je yg mengerti maksud d sebaliknya. ada penjelasan….?

  5. Ini namanya dah beri tapi mengungkit.. Pikir sendiri la brapa byk cukai yg rakyat kena byr bila beli kereta.

  6. wa mmg pantang dgn isu minyak tan kedarah ni…
    nak p jln umah kwn2 pun kena pikir psal minyak dlu..
    nak balik kg lg la…

  7. pehhh…pakai kapcai isi RM4 smggu….pakai evo isi RM200 smggu…..demmm…camane gua nak merasa evo nih…

  8. ni la akibatnya bila org2 bodoh nk perintah negara..
    tau pandai nk cekau duit rakyat…aku xhalal…

  9. hadiah kerajaan pilihan ramai!!!!!
    kat tv pon pnh kuar bnd ni… kat pasir gudang pon ade signboard besar pasal bnd ni… hahahah tanda2 besar pilihanraya da dekat!!!

  10. cadangan menampal stiker atau naikkan signboard menunjukan dh brape byk cukai kite byo pd gomen mngarut skrg ni

    1:cukai jalan=rm70x1000,000 kenderaan=rm70,000,000!!!!
    xtermasuk lg cukai2 lain…

    kemana pegi duit2 ni??duit zakat pon xtau pg kemana….

    bigmamma…jwb ler……..

    sepat:bijan mmg suwey…….

  11. sabar bro…kalau tukar kerajaan pon bertambah teruk camner…bersyukurlah apa yang ada sekarang…sekurang-kurang kita lebih baik dr negara jiran…..segalanya cukup walaupun tak mewah……sikit + barkat = cukup…..banyak + tak barkat = tak pernah cukup.

  12. man jadda wa jadda (siapa berusaha dia berjaya)… kalu x cukup pon x bermakna xde peluang lain nk jadi kaya selagi namanya dduk kt malaysia ni… sedangkan indon bangsa pendatang pon leh jadi kaya, keje kuli hampas je kt sini… apalah hinanya kita yg memang dilahirkan kt bumi bertuah ni…. keje part time tolong cina wat mould bodykit pon boleh tahan upahnya… tapi keje memang barai sungguh dan comot habis la… tapi peduli hape… lumayan beb!

  13. xpe bro megatputrakuning…biakan yg golongan makan harta di dunia ni nikmati puas2…biakn org yg xjujur n xiklas di dunia ni senang dlu…senang dunia semantara bro, akhirat jua pengakhirnya…hambaNya yang penyabar sangat tinggi darjatnya di akhirat kelak…
    aku xmo malaysia jdik cam Libya, Iraq…org barat plak yg lebih2 amik kesempatan (dengar2 pasl emas ngn minyak laa jgak kesnye…)…last2 kite yg terlugkup nanti…

    Pappehal pn, Marco Simoncelli, we all miss u… RIP Super Sic..

  14. aku xhrp gak jdik mcm libya n iraq…tp xpyh la mcm nk bodohkan rkyat….

  15. mahdi,
    ayat lu sme mcm ayat gua mse brkonfrontasi ngn sepat dulu2..
    tp ble gua da tau erti pembaziran,prbelanjaan yg xmunasabah,penyelewengan,penipuan,politik kotor n sbgainye yg xbleh blah,mintk maaf la..wajib ubah..kn sepat kn..
    jgn smpi jd mcm libya bru nk brubah kwn2..

  16. kalau bleh elakkan jd cam lbya tu…skrg ni govment kne peka lah kehendak rakyat…ni peka kehendak kroni n bini je…bini ada bkn perelokkan tp menjahanam ada ler…bigmomma tau ke pandu kete?kesian suami bkn diberi ksh sayang tapi nsi kangkang…buat le banner subsidi tu byk2..gantung kat klcc kasi yg besor…g2….

  17. gini laa.. 50 tahun lu org dok baca paper citer best2 .. apa kata cuba bukak hati tu baca paper yg kutuk mengutuk lak.. then sandarkan dgn ilmu yg ada kat dada tu nilai sendiri.. gua ni bukan laa pakar pun tapi kalau mu kena bantai 6 apa kah tanda itu?kekeke

    kadang2 kita rasa yg ngutuk tu semua tak betul ..lex dulu.. baca dan fahamkan.. kdg2 dalam tersurat ada tersirat sirna nyaa.. cewwaahh.. (matpon sure nangis ni kehkeh) ..

    oleh yg demikian.. peace! (cb400 vtec..gua ada gado mulut dgn lu dulu ker? gua ingat mat2 gear tinggi aje busuk ati dgn gua kehkehe) ok baii.. i lap u

  18. hah? sepat lu panggil gua?

    gua punya kereta nak tampal macam ni

    kos kereta masuk malaysia RM50k,
    cukai govt 100k
    AP (sebab yg dapat AP free, pegi jual kat org lain) cost rm40k
    tokey kereta recond amik untung 30k

    amacam?

  19. gua nak g proton jap.
    mintak brochure diorg.
    kat situ kan ade pecahan harga keter tu.
    tapi cukai tak masuk rasenye.
    takpe, gua kire sendiri, nanti gua edit.
    pastu gua tampal kat keter gua.

    gua sangat suker dasar2 yg ade skrg.
    dgn adanya dasar yg “macam2” ni, leh la gua terus merempat.
    sewa rumah sampai bile2.
    pakai keter utang sampai bile2.

    baii,
    gua sokong lu nye nota editor bulan ni.
    mmg cam hampas.
    golongan muda yg baru nak carik umah jugak yg merana.
    skim umah 1st?
    haha…
    syarat cam sial.
    pastu developer amik kesempatan naikkan harga umah.
    kalo leh nak wat harga maksimum (400k).
    kejadah ape umah atas langit kat klang valley nye harga 2x ganda umah semi-d kat senawang…

  20. sepat,kte gadoh dlm GT jer..
    gua brubah sbb buletin utama & utusan tipu gua,skali da kne tipu mntk maaf la jack..smpi ble2 pn gua xpcaye…smpi arini gua xbli utusan,mlm2 tgok brita tv9 jerk..hati2lah kwn2..bkk minda 2..
    selarikn dgn islam…

  21. baguslah cb400vtectaklaju

    gua pun dulu mcm lu.. tapi gua sedari awal lepas gua masuk tadika islam.. gua heran apasal cumi ciki pagi2 kena nyanyi lagu omputih gua kena nasyid?? rupanya itulaa didikan gua dapat yg bapak gua bagi supaya anak dia yg slowmo ni sedor dunia ada beberapa tarikan.. duniawi dan ukhrawi.. dua dua bapak gua nak gua rebut tapi ofcourse laa gua bahasa arab masa spm fail tp itu bukan alasan gua nak tinggal akhirat mahupun dunia.. sementelaah gua tgk betapa universal minda2 pemimpin kita ni sampai yg nak dimajukan ialah bangsa bukan agama maka gua rasa kita sbg golongan muda haruslah bersatuhati menentang penjajahan minda era baru ni.. zaman IT ni patut kita lebih canggih dengan menilai beirta kat alam maya dan banding yg kat suratkabor … otak kiri dan kanan tu allah bagi suruh pikir dgn sejelasnya maka siapa yang cerdik nak selamat dunia akhirat akan pilih jalan sebenarnya tp ada jugak spesis nak idup kat dunia tp akhirat tu nanti cerita maka itulah pilihan dia sampai dia KO…

    sekian..gua fan club ust azhar idrus hehe

  22. oh yeaa

    sape dah baca laporan odit negara.. fuhhh .. antara berita gua petih

    ‘Jabatan Taman Laut Malaysia (JTLM) membelanjakan RM56,350 bagi sepasang ‘binocular marine’ atau teropong visi malam, 29 kali lebih tinggi daripada harga pasaran bernilai RM1,940 dedah Laporan Ketua Audit 2010.

    agak2 kalau ada kementerian bawak masuk hafkat dari jepun mau rega enjin L5 tu mcm rega viva baru keluar kedai kehkehkeh

  23. Apa yg berlaku skrg sudah amat menyukarkan kita, ntah bagaimana keadaannya pada zaman anak2 kita nnt. Fikir2kanlah wahai sahabatku semua. Mari merubah……

  24. alamak…dah jadi forum hentam kerajaan la pulok…..
    cb400vtech..bukan ke..tv3,tv8,ntv7,tv9 berita harian satu tokei…media prima

  25. mahdi,bkn nk hentam tp hakikat kne terima,kerajaan bkn 1 entiti yg sntiasa btul,sntiasa bgus n 100% perfect,selagi nme manusia,sntiasa brnafsu,yg membezakn iman & taqwa..mmg la dorg 1 tokei tp lu bleh bezakn yg mne jilat lebih,yg mne jilat kurg..tiap2 ari lu tukar2 la tgok berita sume tv tue,bezakan…
    klu de tv Al-harakah,of course la gua xtgok lgsung tv1-tv9 tue,xde pilihan,berita semasa kne la tgok gak..
    xpe,gua fhm klu lu sokong govt sbb sumber bacaan lu terhad,sntiasa dimomokkn ssuatu…gua akn sntiasa brusaha mberi kefahaman kpd yg kurg faham mcm gua dlu2..
    sepat,binokular 2 kt uptown jual 3 brg rm10 jerk..huhu..

  26. Apa2pun tgk hati, tanya iman….. yg baik djadikn tauladan, yg buruk djadikn sempadan. Barula dberkati hidup tuan2 sekalian.

  27. huh takot sgt dengan perubahan…. klu tuka gov makin terok??? tggu 4 tahun tuka lagi gov, atleast time tu dy ade akal yg rakyat m’sia ni da reti milih, xde la ikot suke tekak bini dy je nk wat undang2. amacam?? logik tak?

  28. xde kerajaan bgus kt dunia… gomen or pembangkang…(utusan malaysiakini, harakah..sume gua layann…)

    pe ayg kita ble buat sbagai rakyat, kite tegor dorg..buat silap kite jentik telo diorg…

    sama la gak klu pembangkang klu naik pon, dorg silap pon kite jentik telo diorg gak nti..

    hanya meluahkn pendapt gua yg hina ini…nk beli honda ek pn payah skrg nih, personal loan 6% jooo…damn…

  29. cam ner lu boleh ckp sama…??pembangkang pon x penah lagi perintah malaysia..lu dah tau…???hebat…nujum pak balalai ka…?hehehe

  30. sape2 nk beli emas interkom gua k..
    untung jual emas gua nk bli megi 3 bungkus..

  31. gua tggu GTR sama hrg myvi s.e bru gua xkutuk gomen…peace no war..change…yes we can..

  32. gua yg ke 41….hahaha…..slh satu kejatuhan libya kerana isteri kpd gadaffi msuk campur pntdbiran negara…adakah msia akn jdi mcm libya?contoh….cukai beg tgn n suar dlm…dikurangkan cukai…hahahah..pikirlah geng2 sumer…cun lg puteri rania jordan….bigmomma?hahahahhaha bumper lebar dri bumper impreza lg……muke pun xbeseri….

  33. hakhakhakhak.ayt last aku phm…sape2 hok suke sgt fellali tu kasi blah….gua xnk jd mcm jeremy clarkson dlm topgear tu…woi…igt2lah jeremy…ade kew kete2 made in britain skrg ni?MG made in china ma…rover 600 pki enjin honda accord je de…lotus?elise?enjin toyota….land rover?owner pun ratan tata…made in india…..buu…xmalu punyer mat saleh…pastu wat undang2 emission lah,ape lah……………

  34. xlame lg europe akn down trus….dgr criter terkini saab slh satu pembuat kereta dan jet pejuang sweden dh bangkrap dan menunggu mase utk di overtake oleh jutawan2 dari china…aku respek china,dongfeng,jinbaw,view,landwind,chery dan xigt dh jenama2 china ni,tp aku pnh drive chery easter 2.0 naik genting fullyloaded…peh…..best siot…..

  35. kete2 oldskull bkn setakat berguna time2 emergency,tp kualiti lagi better dri model2 bru skng…cube compare kualiti dashboard accord sv4 dgn yg latest ni..

Kata Anda//