Aug 18

RTWORKS: Ganu Drift Merdeka Challenge 2010!

RTWORKSDRIFTGANU.05

Pada 6-7 Ogos lalu, perkarangan Stadium Sultan Mizan sekali lagi digegarkan dengan kebingitan bunyi ekzos dan seretan tayar oleh drifter2 dari pantai timur yg menyertai GANU DRIFT MERDEKA CHALLENGE 2010. Event ini merupakan acara kedua dalam kalendar aktiviti drift di Kuala Terengganu anjuran Ganu Drift. Pada kali ini, bilangan peserta agak mengecewakan berikutan berlaku pertembungan event drift yg diadakan di tempat lain dan jarak singkat di antara event AWOKITO DRIFT CHALLENGE di Gunong, Bachok yang telah berlangsung pada 23 Julai lalu. Namun begitu, aksi 13 drifter yg hadir dan menyertai pertandingan ini tidak pernah menghampakan para penyokong dan pengunjung yg memenuhi perkarangan stadium. Jom kita layan beberapa aksi menarik yg sempat dirakamkan…

RTWORKSDRIFTGANU.04

Aksi drift Azwan bersama jentera KE70 5K. Kibaran bendera sempena sambutan bulan kemerdekaan.

RTWORKSDRIFTGANU.09

Pekikan trumpet Starlet KP61 SR20 NA Alan 66 menggegarkan runtuhan stadium.

RTWORKSDRIFTGANU.06

Masalah jentera membantutkan penyertaan KE70 4K ini.

RTWORKSDRIFTGANU.16

Full mark untuk sentuhan kon. KE70 SR20DET Zaki Z Speed.

RTWORKSDRIFTGANU.15

TE71 Shahril berenjin nissan bluebird. unique engine swap.

RTWORKSDRIFTGANU.14

Ngauman RB25DET memang mengasyikkan.

RTWORKSDRIFTGANU.13

Orang kuat Ganu Drift. Fizza dengan KE70 4AGE.

RTWORKSDRIFTGANU.12

Satu-satunya KE70 Wagon (SR20DET) yang beraksi. Good job to Md Krol.

RTWORKSDRIFTGANU.11

Peserta dari LD (Lekor Drift), Zambrota dengan TE71 4K.

RTWORKSDRIFTGANU.07

Juga wakil dari LD (Lekor Drift), Syafarin dengan KE70 4K.

RTWORKSDRIFTGANU.10

Aksi sang juara. Azreen memandu A31 RB25DET tajaan alaghapoo.

RTWORKSDRIFTGANU.01

Penyampaian sijil kepada peserta

Pemenang tempat ketiga : Fizza (Ganu Drift)

RTWORKSDRIFTGANU.02

Pemenang tempat kedua : Azwan (TOCC)

RTWORKSDRIFTGANU.03

Pemenang Pertama : Azreen (Ganu Drift)

RTWORKSDRIFTGANU.08

Tahniah diucapkan kepada semua pemenang dan kepada yang tidak bernasib baik, jumpa lagi di event yang akan datang. Juga tidak dilupakan, terima kasih diatas kerjasama dan semangat berterusan pihak Ganu Drift yang bertungkus lumus untuk menjayakan acara ini. All the best!!!

-Roti Turbo-

Silakan kongsi:

22 comments

Skip to comment form

  1. promote drift ke stadium runtuh ni? hehehe

    btw sang juara tu nampak muda betul.. baguslaa..

    • razy22 on August 18, 2010 at 9:30 am
    • Reply

    Roti turbo dok drift retep?

    • jelapangPadi on August 18, 2010 at 10:20 am
    • Reply

    ahh,gambar yg paling atas sekali…background terbaik…

  2. kalu drift xdok la gambor..hehe~

    • bawang on August 18, 2010 at 12:25 pm
    • Reply

    aku rasa lpaih dorang blik stadium tue btrmbah ranap dek gegaran exjos drifter2 tu..hehe

    • razy22 on August 18, 2010 at 1:10 pm
    • Reply

    mana ke tahu skill power…drifter hok terer wat tubik kaki kot luor tikap sambil wat drit/donu,lening mu try up sket wak tubik komera sampil snap gambo…power truuuus

  3. Champion tu budak lagi ke ape?…muka cam budak sekolah siot..

  4. budak kolej rasenye…. xsilap baru 21 thn…

    • azwan nbs on August 18, 2010 at 8:20 pm
    • Reply

    best la…
    bile nak ambik lesen kete nie….

    • azreen on August 18, 2010 at 8:26 pm
    • Reply

    he3…aku blajar lg…budak2 lg…hu3

  5. wow set ganu kitee… awok2 memang hebak maing drift… ni sere bangge ni

    hnssss..hnsssss…hnssss. Azreen mu maing kete mollek wi sapa bulih ijazah baru betul ke ghane

    Set laing jangan dekki

    • keretemahal on August 18, 2010 at 11:43 pm
    • Reply

    HOOO..
    ganaz sek ning msuk dlm ni pah!!
    ade kelas

  6. majulah sukan utk negara~ haha
    mu hebat azreen…lame dop napok, test trek trus jadi juara..
    salute lu bro..usia masih muda..bakat ade..usah disiakan…
    aku sudah tua..bagi kat org muda la pulok..hehe~

  7. gile mantop sampai runtuh stadium..
    pemenang p-1 mcm aku mase muda 10thn dulu,hehehe…
    tp dulu wa juara main krete tamiya lar..huahua…

    • belalang_kontot on August 19, 2010 at 10:03 pm
    • Reply

    gua suke gambar paling atas…cam poster filem omputeh lak…hehe

    • megat putra kuning on August 19, 2010 at 10:25 pm
    • Reply

    Dh guane?xbetol aku royak bru2 ni?mende lg matpon.ajoklah awok2 k.l,kuantan,ipoh,mane2 geng lain.mari wat merioh ganu ni.tahniah buat fizza.otai n pale drift.buat champion usaha lebih lg.

    • azreen on August 21, 2010 at 4:37 pm
    • Reply

    he3..thank..arap2 dpt maju lg…nk jd cam tengku djan

    • mie111 on August 22, 2010 at 6:07 am
    • Reply

    hebat org2 terengganu nie

    • DaihatsuKancil on August 22, 2010 at 9:31 am
    • Reply

    Fuh.. Alaghapoo… Nasi goreng ayam best tu.. bulan lepas aku balik ganu tgk keter champion ni kat blakang kedai tu.. baru siap ke ape?

    • azreen on September 3, 2010 at 11:48 pm
    • Reply

    tempat parking kete r 2 blakang kdai oh

    • mrsteeldoc on October 16, 2010 at 9:07 am
    • Reply

    bakpe gambo 2nd winner ada sensor skit tepi dia

    • fizza on November 19, 2010 at 3:52 am
    • Reply

    ni baru pemulaan dr GD ,kalu ada rezeki GD nak buat event hak besor g ,tq atas skongan dan semagat dr drift2 GD dan semua yg memuji dan memgeji……..hidup GD,DRIFT SOKMO…………………

Leave a Reply

Your email address will not be published.