Aug 25

RTWORKS: Cadillac Calais Ni Boh!

cadillac

“Gapo dio ni?”… ramai yang terpegun dan terlopong tatkala kereta ini memasuki Litar Go-Kart SC-TMKC, Gunong, Bachok Kelantan pada 23 Julai lalu sempena AWOKITO DRIFT CHALLENGE. Antik, besar, cantik dan pelik… umpama model fesyen sedang catwalk di atas pentas, semua mata terpaku menyaksikan kereta pelik ini. Masing-masing tertanya kereta apakah ini???

cadillac 2

Kereta pink ini adalah Cadillac Calais yg diperbuat pada 1960-an dan telah melalui proses restorasi yg menakjubkan oleh pemilik barunya. Model ini mula diperkenalkan pada 14 Oktober 1965 dan produksinya menjangkau 13000 unit.

Kalau dulu enjinnya V8 7 Litre…agak-agak korang, enjin ape yg kereta ni pakai sekarang???

-Roti Turbo-

Silakan kongsi:

32 comments

Skip to comment form

    • pendita_gila on August 25, 2010 at 12:04 pm
    • Reply

    ni bukan kete yang main audio ker??? klu x salah gua la…
    terbaik ni…i like pink colour

  1. ermm…takde pulak nampak speaker besar2 kat dlm kete ni mase shoot hari tu…

    • enahmadfikri on August 25, 2010 at 1:03 pm
    • Reply

    gua teka enjen 1jz. xpon 2jz.. toi tak?

    • e-pi on August 25, 2010 at 1:10 pm
    • Reply

    ni pkai enjin apa ni bro???

    • John Kumbang on August 25, 2010 at 1:18 pm
    • Reply

    Pakai enjin keta……

  2. 23 JULAI BESDAY GUA.. SEKIAN

    • belalang_kontot on August 25, 2010 at 3:41 pm
    • Reply

    farid, lu orang baru eh?ke gua yg ketinggalan…huhu

  3. gua saspek enjin i-vtec cam kete En Sepat…takpun enjin kete F1 Honda yg dah tarik diri dari berlumba dlm F1 tu..

  4. Sape Farid?…Farid Kamil…Farid Ridzuan…

    • belalang_kontot on August 25, 2010 at 3:49 pm
    • Reply

    farid ardani…hahaha….caparzo, gua baru prasan name penulis ni…roti turbo@farid…lu pasan tak?

    • azwan nbs on August 25, 2010 at 5:55 pm
    • Reply

    ini mesti pakai enjin GTR R-35 nie….

  5. panjangnyeeeeeeeeeeeeeeee bonet dia. mmg stail.

    • natubaik on August 25, 2010 at 10:37 pm
    • Reply

    enjin honda bulat c86

    • pendita_gila on August 25, 2010 at 10:57 pm
    • Reply

    die pakai enjin standadr die je…main barang ori

  6. hahaha~ barang baik ni bos…
    hamba orang baru di sini

    • YuRi on August 25, 2010 at 11:17 pm
    • Reply

    enjin tamiya nih…jgn men2…

    • bimmer_drifter on August 26, 2010 at 12:36 am
    • Reply

    ala , keta ni lau x silap la , pakai rb26 la ,gua penah jumpa kat pesta , kuala besut terengganu.

  7. Welkam Mr Farid aka roti_turbo…

    • 5ruz on August 26, 2010 at 1:44 am
    • Reply

    welkam @ High Gear famili…..Mr Farid Roti

  8. tq2… sila beri tunjuk ajar

    • basikal on August 26, 2010 at 8:45 am
    • Reply

    mana dia dapat part krom2…………rare nih…

  9. sape pernah jumpa satu trans am left hand drive di area subang jaya.. isshh… tak salah gua american muscle ni ..year made 1986 5000cc 320HP v8 carb fuhhh bunyi dia mmg mantul leee.. hehee ..sape nmpk owner dia kirim salam yea .. kaya betul bayor roadtax

    • zephyr on August 26, 2010 at 11:23 am
    • Reply

    keter ni aku pernah jumpa kt besut tuan keter dia pakai singlet ngan spek raben

    • V-tec on August 26, 2010 at 4:11 pm
    • Reply

    keter ni nk jual beb..
    aku tgk lam mudah.my..
    search keter sale kat klate..

    • jack on August 26, 2010 at 4:36 pm
    • Reply

    ni pkai enjin mtorbot niih..

  10. depan umah gua ade sebijik kete Amereka lebih kurang camni la dah tersadai bertahun2…sape2 nak amik je la..tuan dier simpan dah sampai nak jadik cam reban ayam…wat semak mate jer…dtg la…Jalan SU 32 Tmn Selayang Utama…jgn lupe bwk towing..kalo berani angkat jer sumer kete yg dah jadik cam tukun tiruan depan umah gua tu

    • lepatpisang on August 28, 2010 at 6:33 am
    • Reply

    gua rasa dya xpkai enjin la..dia jln pkai megik..

    • gunners on August 28, 2010 at 10:46 pm
    • Reply

    pakai 13B REW kot…. ke pakai genesis ke…..

    • megat putra kuning on August 30, 2010 at 2:14 pm
    • Reply

    Aku pon pnh npk jenis kete ni kat pantai btu buruk.sengih intercooler dpn bumper.tp xla sehuduh mat kacau

    • gt-apex on September 7, 2010 at 1:23 am
    • Reply

    woi itu kete muscle la memang cool rupe die
    macam west coast style kat us tu die buat cantik la…
    muscle mania life..

    • bangbro on September 7, 2010 at 2:48 pm
    • Reply

    bengang btul xleh bkak kat pc kerajaan
    xdpt wa nak tgk pic cadillac neh huhhh

    • bluebullet on April 10, 2011 at 1:22 am
    • Reply

    keta ni klau x silap pakai enjin 2jz….

Leave a Reply

Your email address will not be published.