Jan 10

Proton Satria Neo Cusco

Proton Satria Neo R3 Concept.33

Baii dan Syuk akan ke Jepun esok jalan-jalan makan angin sambil bikin kawan-kawan lain cemburu. Mereka berdua akan singgah di Tokyo Auto Salon dan pastinya kunjungan ini lebih manis apabila Proton Motorsports akan mempamerkan kereta konsep mereka di sana.

Selain dari itu, Cusco Jepun telah membeli beberapa unit Proton Satria Neo untuk diprojekkan sebagai kereta lumba Group N. Dengar kata Proton Satria Neo [spesifikasi Australia] tersebut sudah pun mendapat kelulusan JPJ Jepun [badan berkuasa] dan kini Neo layak dijual di sana.

Pencapaian yang bagus memandangkan dalam banyak-banyak kereta di atas muka bumi, Cusco memilih Proton Satria Neo. Paling menarik kalau ada half cut Neo spesifikasi Cusco di bawa masuk ke dalam negara selepas ini.

Kemaskini: klik untuk entriĀ Proton Satria Neo Cusco terbaharu.

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

17 comments

1 ping

Skip to comment form

  1. JPJ Jepun..?..kehkehkehkeh

    • Datsun Buah Kana on January 10, 2011 at 8:40 am
    • Reply

    Satu2 keta malaysia yg seksi di pandang… Kalau sapa2 yg dah beli Neo tapi dok biar standard je… buat rugi je der…!!

    • jelapangPadi on January 10, 2011 at 9:36 am
    • Reply

    wow….x sabar pulak gua nk tngok neo yg dah dikerjakan oleh mamat2 jepang nie…

  2. Gua minat tp dah berfamily ni tak sesuai plak nak pkai kete 2 pintu…ngamuk plak nnt mak & pak mentua gua…kekekeh

    • LANE on January 10, 2011 at 1:18 pm
    • Reply

    Neo – pencapaian yang membanggakan
    hasil dari kite sendirik

    • lancer ck on January 10, 2011 at 3:48 pm
    • Reply

    TERBAIK AH…..to baii jgn lupe abik gambar neo cusco kat TAS nanti……

  3. sape ade idea cmne nk carik duit bnyk2 selain jual dadah??

    • belalang_kontot on January 10, 2011 at 8:30 pm
    • Reply

    pergh…..lu orang tgk….org jepun pun pandang proton da skrg…tp….bukan gov kite da tak bg import halfcut lg ke?cane nak dpt halfcut neo cusco…

  4. Sesungguhnya gua nak meniaga halfcut seludup. Sekian.

    • extra5 on January 10, 2011 at 11:48 pm
    • Reply

    gua sokong matpon…
    gua sedia tongkang…

    • belalang_kontot on January 11, 2011 at 10:58 am
    • Reply

    gua lak nak jadi driver tongkang…

    • yuri on January 11, 2011 at 10:52 pm
    • Reply

    sebut pasal Neo
    gua mmg bengang dgn salesman gua dulu
    punyela dia nk sorok Neo
    mcm2 dia tipu gua
    stok xdela, phase out la, itula
    nk promote BLM punye psl
    last2 gua bengang
    gua amik Savvy
    siot punye salesman

    • azwan nbs on January 12, 2011 at 8:28 am
    • Reply

    sabo je la yuri…
    hebat betol neo nie kan….
    kalo la aku pon ade sebijik neo camtu…

    • Han on January 12, 2011 at 11:35 am
    • Reply

    gua kagum.. neo masuk jepang..

    • 6posen on January 12, 2011 at 3:44 pm
    • Reply

    …nazir, nk wet byk?…men jackpot bro, ari 2 ade yg mng 28m…gua bc kt the sun…gile ah 28m…

    • wong_cho_wo on January 13, 2011 at 7:32 pm
    • Reply

    cusco nak jual balik ke neo yg diorg upgrade? brapa rm?

    • annie on March 22, 2012 at 12:09 am
    • Reply

    guek pakai neo tp lom make up lagi..coming soon nk pasang skirt.

  1. […] kalau ada half cut Neo spesifikasi Cusco di bawa masuk ke dalam negara selepas ini. -Mak Uia- Source Signature When I Get Sad, I Stop Being Sad and Be Awesome Instead. True Story […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.