Proton Satria Neo Cusco Diuji di Jepun

Proton Satria Neo Cusco Shakedown 2011.01

Staf Proton Motorsports, Suriya Sankaran dan Faidzil Alang kini berada di Tokyo, Jepun bagi menghadiri sesi ujian Proton Satria Neo Cusco dan sesi bersama media.

Enjin Neo Cusco masih lagi standard kecuali kotak gear dog box dan suspensi Cusco. Kontra dengan pemahaman popular, kereta rali boleh dibelasah dengan kondisi standard, tanpa pacuan empat roda atau turbo asalkan mempunyai kombinasi suspensi – tayar – brek yang sesuai dan struktur badan yang kuat untuk perlumbaan yang kasar.

Foto: Proton Motorsports/FA Racing

-Mak/d Uia-

Muhammad

16 Comments

  1. Waaa…terbaik…!gua rse, neo ni mgg sesuai ngn org2 asia n euro saiz kocik je! klu org amerika yg duk neo dlm nih..bleh teleng kepala nti..hahahaha

  2. Muhammad kata:

    “Neo CPS R3 guna kerusi separa bucket, lagi tenggelam, kurangkan isu kepala hantuk bumbung.”

    Ye ke bro? Rasanya sama aje. Ako dah uji masa event proton Ride n Handling event. Nak masuk kereta aje helmet dah terhantuk kat galang pintu…adehh

  3. neo ni jangan stopkan pengeluaran die dulu…
    bia sampai dapat ROI balik baru stopkan..
    keter bagus kot…

  4. mmg x menyesal aku bli neo…
    blh lenjan ble2 mse je aku nk nt…
    dh de plan nk modified..
    pkai adjustable tein+brake works+full set ultra racing bar..
    pergh…
    mantop jack…!!!
    hihihi..

  5. mintak proton kuarkan brg aftermarket under r3 division
    wat promosi besar-besaran…
    biar sume org tau performance…
    x pyh nk kecoh2 ble half cut kne tutup…
    kte men MDM plk..(MALAYSIAN DOMESTIC MARKET)
    proud 2 be MALAYSIAN…

  6. R3 ada mengelurkan performance part untuk waja, neo,gen2 dan savvy.kunjungi proton hari ini untuk mengetahui dengan lebih lanjut.rasakan pemanduan tanpa kompromi dengan pemasangan part R3 di jentera proton kesayangan anda.

  7. kan bagus klau r3 dpt kuarkan roll cage yg JPJ bleh approve klau psang kt kete OTR..
    blh ke cm2?
    xdpt rollcage half pn ok gak…

Kata Anda//