Jan 29

Proton Satria Neo Cusco Diuji di Jepun

Proton Satria Neo Cusco Shakedown 2011.01

Staf Proton Motorsports, Suriya Sankaran dan Faidzil Alang kini berada di Tokyo, Jepun bagi menghadiri sesi ujian Proton Satria Neo Cusco dan sesi bersama media.

Enjin Neo Cusco masih lagi standard kecuali kotak gear dog box dan suspensi Cusco. Kontra dengan pemahaman popular, kereta rali boleh dibelasah dengan kondisi standard, tanpa pacuan empat roda atau turbo asalkan mempunyai kombinasi suspensi – tayar – brek yang sesuai dan struktur badan yang kuat untuk perlumbaan yang kasar.

Foto: Proton Motorsports/FA Racing

-Mak/d Uia-

Silakan kongsi:

16 comments

Skip to comment form

    • kete_hitam on January 29, 2011 at 9:00 am
    • Reply

    i like…

    • Sekeru Longgaq on January 29, 2011 at 9:15 am
    • Reply

    terbaik jo…

  1. erm…enjin std je tu…hebat2

    • exJAVANESE on January 29, 2011 at 1:33 pm
    • Reply

    Waaa…terbaik…!gua rse, neo ni mgg sesuai ngn org2 asia n euro saiz kocik je! klu org amerika yg duk neo dlm nih..bleh teleng kepala nti..hahahaha

  2. Neo CPS R3 guna kerusi separa bucket, lagi tenggelam, kurangkan isu kepala hantuk bumbung.

    • 6posen on January 29, 2011 at 3:08 pm
    • Reply

    …klu terhntuk stil ade helmet…xpun wat sunroof…kihkihkih

    • azwan nbs on January 29, 2011 at 10:17 pm
    • Reply

    tak pon tebok je lobang muat2 kepala driver tu je….

    pape pon memang hebat…

    • kancilburuk on January 30, 2011 at 9:54 am
    • Reply

    Muhammad kata:

    “Neo CPS R3 guna kerusi separa bucket, lagi tenggelam, kurangkan isu kepala hantuk bumbung.”

    Ye ke bro? Rasanya sama aje. Ako dah uji masa event proton Ride n Handling event. Nak masuk kereta aje helmet dah terhantuk kat galang pintu…adehh

    1. kancilburuk

      Gua rasa tu Neo CPS biasa sebab Neo CPS R3 tak keluar lagi. Ada monitor penuh dengan skrin sesentuh.

  3. pergh…mantop

    • belalang_kontot on January 31, 2011 at 2:51 pm
    • Reply

    neo ni jangan stopkan pengeluaran die dulu…
    bia sampai dapat ROI balik baru stopkan..
    keter bagus kot…

    • taufique_eastriderz on February 1, 2011 at 6:10 pm
    • Reply

    mmg x menyesal aku bli neo…
    blh lenjan ble2 mse je aku nk nt…
    dh de plan nk modified..
    pkai adjustable tein+brake works+full set ultra racing bar..
    pergh…
    mantop jack…!!!
    hihihi..

  4. Perghhhh…makin mengganas proton…

    • taufique on February 14, 2011 at 5:35 pm
    • Reply

    mintak proton kuarkan brg aftermarket under r3 division
    wat promosi besar-besaran…
    biar sume org tau performance…
    x pyh nk kecoh2 ble half cut kne tutup…
    kte men MDM plk..(MALAYSIAN DOMESTIC MARKET)
    proud 2 be MALAYSIAN…

    • aku_r3 on February 17, 2011 at 10:44 pm
    • Reply

    R3 ada mengelurkan performance part untuk waja, neo,gen2 dan savvy.kunjungi proton hari ini untuk mengetahui dengan lebih lanjut.rasakan pemanduan tanpa kompromi dengan pemasangan part R3 di jentera proton kesayangan anda.

    • taufique on February 21, 2011 at 7:04 pm
    • Reply

    kan bagus klau r3 dpt kuarkan roll cage yg JPJ bleh approve klau psang kt kete OTR..
    blh ke cm2?
    xdpt rollcage half pn ok gak…

Kata Anda//