Jan 04

Proton Emas: Perodua Myvi XL?

Proton Emas 2010.04

Proton Emas adalah jawapan kepada populariti kereta bandar. Segmen ini memang popular, bahkan produk yang membawa keuntungan kepada sesebuah jenama kenderaan. Buktinya lihat sahaja jualan Perodua Myvi dan Viva. Memang susah syarikat lain nak kejar.

Syarikat yang bagus adalah yang responsif terhadap keperluan pasaran. Proton mengambil masa yang agak lama untuk bertindak balas kerana Emas masih belum diproduksi dan mungkin mengambil masa setahun dua lagi. Rekaan Italdesign ini adalah bijak, luas dan banyak prihatin kepada keperluan manusia. Dan jika ditenung lama, Emas boleh diibaratkan sebagai Perodua Myvi yang diperbesarkan. Myvi XL.

Boleh jadi kedua-dua model ini direka oleh pihak yang sama. Daihatsu memang sudah lama berkerjasama dengan firma Itali. DNA adalah identiti bukan sahaja untuk benda hidup tetapi juga ciptaan manusia.

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

14 comments

Skip to comment form

    • yuri on January 4, 2011 at 12:22 pm
    • Reply

    kalo hrge bwh RM50k
    aku cop dlu
    siyes!

    • ntah on January 4, 2011 at 12:38 pm
    • Reply

    klu leh trade in dgn kete aku..kompom aku ambik tanpa segan silu..

    • Han on January 4, 2011 at 12:41 pm
    • Reply

    setuju~

  1. cirrulean blue.. mcm kaler jazz GE8 ..kih kih kih

    • C27 on January 4, 2011 at 1:44 pm
    • Reply

    macam sama kaler dgn myvi sepat..kehkehkeh

  2. keh keh keh bangga ni hins hins hins

    • smut_liar on January 4, 2011 at 9:57 pm
    • Reply

    dia punya teknologi dah brapa riban…
    desing plak dr italy…lagi la mahal…
    x dpt bro 50k..

    • pak mat tempe on January 5, 2011 at 9:27 am
    • Reply

    minta2 la harga 50sen…

  3. ok minyak naik lagi.. cepat laa produksi kan keter lektrik gua nak bisnes plug 3 point nie kehkhekheke

    • lesen_L on January 5, 2011 at 11:03 am
    • Reply

    lupa charge mesti tersadai kat tepi jalan…kalu bateri boleh usung naik ke rumah takpe la…dok rumah flat nak charge kat mana…

  4. Erm…rase2 aku mampu ke nak pkai kete ni biler dah diproduksikan nnt…harap2 rege berpatutan la…

    • exJAVANESE on January 5, 2011 at 8:51 pm
    • Reply

    sepat

    Lu meniaga plug 3pin, gua meniaga jual plug extension…nti kita bleh berkolabirasi bersame..amcam??

    • 6posen on January 6, 2011 at 9:25 am
    • Reply

    …sepat n ex,

    …gua niage bnde alah 2 skli pakej, kih kih kih…

    • belalang_kontot on January 7, 2011 at 12:05 am
    • Reply

    gua lak nak jadi tokey karen.ganti tnb..hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published.