Sep 28

Proton Batal Nama Lotus Racing!

Lotus Racing Singapore 10.01

Sejak kelmarin berita Proton batalkan nama Lotus Racing untuk musim 2011 memang kecoh. Saya pun tak pasti apa yang berlaku di sebalik tabir. Ikut kata Proton, Lotus Racing ada melanggar perjanjian dan sementara artikel ini ditulis tiada lagi respon dari Tony Fernandes.

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

16 comments

Skip to comment form

  1. gua dah nampak menda ni dari awal sebab dah 2 kali tony tukar nama team ni.. seaakan ada percubaan untuk menyusup secara halus bagi menguasai kepentingan Lotus dari Proton….gua sokong tindakan proton bagi melindungi kepentingan dia dan tindakan Tony seharusnya mencerminkan keinginan seorang korporat kepada keuntungan lebih dari semangat permotoran itu sendiri.. (tuh psl kalah pun tak kisah sebab nama Lotus tuh sendiri dah komersil utk pengkilanan salah satu contohnya.. Air asia pun dapat tumpang sekaki…untung jutaan ringgit.)

  2. takpun buat aje tim Air-Asia – Tune kan senang

    • belalang_kontot on September 28, 2010 at 11:44 am
    • Reply

    gua sokong lu sepat…sebab gua sokong proton…hidup proton…yeahhhh!!!!!

    em….tony cam menyelam sambil minum air je…

    • C27 on September 28, 2010 at 11:44 am
    • Reply

    semangat betul jawapan en sepat..tapi barangkali juga jawapan tu..ye tak?

    • belalang_kontot on September 28, 2010 at 11:45 am
    • Reply

    ke sengaja menyelam sebab nak minum air…ntahla…gua pun taktau…

  3. betul ke apa gua tulis tu? gua baca balik gua pun sendiri tak paham.. kekhkehekhe

    Min

    Fazrin pi Sydney ker?? aiseyy.. kalau gua tau nak kirim kanggaroo satu

    • C27 on September 28, 2010 at 1:44 pm
    • Reply

    Sepat
    gua dah kirim 2 ekor..1 utk lu..jangan risau..kehkehkeh
    wei, Nayzi+gua musykil..cemana lu tahu dia pegi jumpa kanggaroo ni??

  4. gua jumpa fazrin naik kapal terbang air asia.. 2 hari lepas (dlm mimpi gua laa kekeke)

    • nayzi on September 28, 2010 at 4:57 pm
    • Reply

    Sepat
    ai da mimpi2 bagai… ape cer…
    mmg penuh la koala bear dlm beg fazrin 4/10 nnt.. hahaha
    ptt la dia duk bising… beg berat… amanah dr sepat rupenye…

    • azwan nbs on September 28, 2010 at 9:04 pm
    • Reply

    bende nie masok mahkamah britain…
    nak tentukan sape yg berhak menggunakan title tersebot…

    • teamsleepnine on September 29, 2010 at 12:01 am
    • Reply

    jika segi undang pun tony menang di british court of justice.
    dari segi moral beliau dan rakan kongsinya sangat kotor.

    proton memberi kebenaran nama lotus racing digunakan pihak tony and co namu beliau secara senjap menikam pihak proton dari belakang dengan mengambil alih nama “team lotus” dari david hunt yang merupakan pemilik nama “team lotus”.

    • joe372 on September 29, 2010 at 3:44 pm
    • Reply

    tony dah naik kepala dah…lotus tetap Proton yg punya

    • WajaR3 on September 29, 2010 at 4:46 pm
    • Reply

    busuk punya orang…hati2 la..

    • pak mat tempe on September 30, 2010 at 8:17 am
    • Reply

    syabas proton sbb prihatin n teliti dlm menjalankan tugas

    • 1one on October 4, 2010 at 8:35 pm
    • Reply

    Teringin nak lihat Proton guna brand dan teknologi sendiri kat F1. Harap dapat bina kereta dan enjin lumba sendiri. Biar pun bermula dari petak belakang, yakin semua rakyat Malaysia sokong.

    • racun itam on December 5, 2010 at 12:04 am
    • Reply

    tamp0r je t0ny 2… Itam mmg kuat belit..

Leave a Reply

Your email address will not be published.