Motor: Yamaha Nouvo LC GP

Yamaha Nouvo LC GP.01

Gambar motor Yamaha Nouvo LC GP ini sebenarnya dah lama dalam simpanan. Memang cun dan setakat ini dah dua orang kawan saya beli, edisi terhad dan mula dijual sejak MotoGP baru-baru ini.

Harganya lebih mahal dari Nouvo LC biasa tetapi nilainya tinggi sebab Valentino Rossi pun dah tunggang dengan Ducati tahun depan. Kira edisi penamat musim sebelum dia berhijrah.

Yamaha Nouvo LC GP berharga dalam lingkungan RM6,800 – RM7,000 bergantung kepada kedai mana yang sekutu tanya. Ada sebuah lagi edisi terhad iaitu Yamaha R1 Rossi Edition, harganya tak payah cerita, boleh beli rumah sebuah.

-Mak Uia-

Muhammad

22 Comments

  1. fuiyooo, collector’s item la gitu tp x tau la bila value dia nak naik. 10 years? 20 years?

  2. kepada gear tinggi..

    gambar anda memang menarik.

    boleh tak saya ingin pinta anda buat topik perbincangan teknikal seperti apa yang menarik dengan sistem enjin rally proton, apa yang menarik dengan sistem downforce lotus racing, apa yang menarik mengenai sistem KERS F1 dan kaitannya dengan sistem hybrid kereta komersial.

  3. nouvo lc gp just lbh pada stikers je…yg lain same je….susah nnt dah bosan dgn design kemut nk buang stikers huuhuhu

  4. uh…xada bezanye.design coverset jer.kat kedai pon da xkuo lg da ni.rossi pon da bla dari yamaha.
    tp aku pernah tengok GP edition LORENZO (99).biar betik???
    baru tu…tp bile tanye kedai lain,jawapan tokey kedai, “eh…ada keluaran tu ker?”
    bler2…

  5. em beli nouvo lc biasa pon ok gak kn…. nnt kalau da lma skit tukar kaver set gp edition….

  6. boleh dong saya pesan langsung dipaket ke indonesia, berapa harganya ya….terima kasih

Kata Anda//