Motor: Yamaha Ego LC

Yamaha Ego LC.11

Yamaha, pembuat motor champion sedang galak dengan LC, selepas moped 135 LC dan skuchai Nouvo LC kini mereka memperkenalkan Yamaha Ego LC. Enjin bersesaran 125cc pada motosikal ini didatangkan dengan radiator cecair pendingin, standard pertama seumpanya dalam kelas skuter kecil.

Yamaha boleh diibaratkan sebagai Toyota dalam dunia motosikal, setiap produknya memang laris dan untuk info Yamaha turut membangunkan enjin untuk Toyota.

Sekarang ini adalah momen-momen indah pembuat motosikal kerana jualan yang meningkat seiring dengan peningkatan harga petrol dan tahun depan beberapa model menarik akan dilancarkan sebagai reaksi kepada keadaan ini.

Yamaha Ego LC boleh dimiliki dengan harga RM5,800 bergantung kepada tawar-menawar dengan pemilik kedai.

-Mak Uia-

Muhammad

19 Comments

  1. mat kacau patut jual tiara bli motor nih wak resing..apa barang layan tiara nut 3..wakaka…

  2. boleh korang bagi review sikit bila motor letrik ni nak launch besar-besaran? gua minat nak angkat satu bawak pi surau .. tapi make sure boleh pergi up to 100km leceh nanti nak ngecas aje keja nanti

  3. sepat, tak silap gua LC ni bukan motor letrik…die pakai minyak cam bese je….maksud mak uia adalah org nk jimat minyak, diorang tak nek kete,so bli moto…huhu…

    baii, lu mmg bes la…ada 2 mpv pastu pakai modenas ct100…huhu…

  4. belalang kontot

    itu gua sedia maklum .. maksud gua .. bila msia ni nak produksi besar-besaran motor elektrik ni?

    lagi satu soklan cepumas katberita tu ..camne korang nak konvert CC ke hybrid utk kira road tax hahaha … gua saspek rega roadtax hybrid ni pun rega mau mcm hybrid jugak

  5. bai:ops…sori…kurang 10cc…hehe…baii, buku civic ade lagi tak?

    sepat:hoho…ok2…eh, sekarang ni roadtax die kire camne?tak sama ngan roadtax enjin biase ke?

  6. ha’ah,nk trade in nyamok amik ni,alaahai,sshnye kdai nk trime..hmm~amek er6 jlaa..huhu~

Kata Anda//