Dec 18

Motor: Yamaha Ego LC

Yamaha Ego LC.11

Yamaha, pembuat motor champion sedang galak dengan LC, selepas moped 135 LC dan skuchai Nouvo LC kini mereka memperkenalkan Yamaha Ego LC. Enjin bersesaran 125cc pada motosikal ini didatangkan dengan radiator cecair pendingin, standard pertama seumpanya dalam kelas skuter kecil.

Yamaha boleh diibaratkan sebagai Toyota dalam dunia motosikal, setiap produknya memang laris dan untuk info Yamaha turut membangunkan enjin untuk Toyota.

Sekarang ini adalah momen-momen indah pembuat motosikal kerana jualan yang meningkat seiring dengan peningkatan harga petrol dan tahun depan beberapa model menarik akan dilancarkan sebagai reaksi kepada keadaan ini.

Yamaha Ego LC boleh dimiliki dengan harga RM5,800 bergantung kepada tawar-menawar dengan pemilik kedai.

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

19 comments

Skip to comment form

    • baii on December 18, 2010 at 2:04 pm
    • Reply

    beli modenas, takde orang curik

  1. woi baii jom resing. ajak mat kacau kuntau.

    • exJAVANESE on December 18, 2010 at 3:03 pm
    • Reply

    mat kacau pakai Rx7 lg ke?? oopss..silap..Rxz..hohoho

    • smut_liar on December 18, 2010 at 3:36 pm
    • Reply

    jgn nak resing je mat…
    ajak p surau ok gak…kih….3x

  2. ooo sedap yer kutuk gua yer takper yer.

    • extra5 on December 18, 2010 at 8:35 pm
    • Reply

    honda ex5 still popular….. hohoho

    • slockbrooke on December 18, 2010 at 10:10 pm
    • Reply

    mat kacau patut jual tiara bli motor nih wak resing..apa barang layan tiara nut 3..wakaka…

  3. boleh korang bagi review sikit bila motor letrik ni nak launch besar-besaran? gua minat nak angkat satu bawak pi surau .. tapi make sure boleh pergi up to 100km leceh nanti nak ngecas aje keja nanti

    • belalang_kontot on December 20, 2010 at 10:05 am
    • Reply

    sepat, tak silap gua LC ni bukan motor letrik…die pakai minyak cam bese je….maksud mak uia adalah org nk jimat minyak, diorang tak nek kete,so bli moto…huhu…

    baii, lu mmg bes la…ada 2 mpv pastu pakai modenas ct100…huhu…

    • baii on December 20, 2010 at 2:20 pm
    • Reply

    pembetulan, ct110. naik 100kmh bergegar skrotum.

  4. belalang kontot

    itu gua sedia maklum .. maksud gua .. bila msia ni nak produksi besar-besaran motor elektrik ni?

    lagi satu soklan cepumas katberita tu ..camne korang nak konvert CC ke hybrid utk kira road tax hahaha … gua saspek rega roadtax hybrid ni pun rega mau mcm hybrid jugak

    • belalang_kontot on December 20, 2010 at 4:42 pm
    • Reply

    bai:ops…sori…kurang 10cc…hehe…baii, buku civic ade lagi tak?

    sepat:hoho…ok2…eh, sekarang ni roadtax die kire camne?tak sama ngan roadtax enjin biase ke?

  5. gua nak trade in skuter moskito gua kedai takmo…ceh…

    • jaa on December 20, 2010 at 10:43 pm
    • Reply

    caparzo:mmg dia smau amik,sbb dia xnk kne demam denggi..

    • jaa on December 20, 2010 at 10:44 pm
    • Reply

    *xmau

  6. jaa : nyamuk hijo gua power wooo…hahaha

    • atin on April 16, 2011 at 4:29 pm
    • Reply

    giler comey sgt scooter ego lc ney…..
    brminatnye…..

    • matpet on November 14, 2011 at 11:19 pm
    • Reply

    Bilakah yamaha malaysia nak keluar kan edisi EGO LC LIMITED EDITION ?

    • mayuchi on June 26, 2012 at 5:06 am
    • Reply

    ha’ah,nk trade in nyamok amik ni,alaahai,sshnye kdai nk trime..hmm~amek er6 jlaa..huhu~

Kata Anda//