Mitsubishi ASX, SUV Kompak Ni!

4318L1L

Pada bulan Mac nanti Mitsubishi akan memperkenalkan ASX, crossover kompak terbarunya pada Pameran Motor Antarabangsa Geneva ke 80. ASX ini nama untuk Eropah saja sebab di Jepun model ini dipanggil sebagai RVR dan akan dijual bermula bulan depan di Jepun sana.

4318L2L

Walaupun crossover ni kompak tapi enjinnya bukanlah kompak, enjin yang digunakan adalah 1.8L Disel Turbo dengan standard Euro 5. Teknologi lain ialah Stop & Go [saya pun tak tahu apa ni] dan dengan kelajuan 6 gear manual.

Selain dari itu saya pernah terbaca Proton ada nak keluarkan SUV, saya syak kalau jadi ASX ini yang akan jadi mangsa.

Orait juga kan?

Sumber: Mitsubishi

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

21 comments

1 ping

Skip to comment form

    • yenko on January 21, 2010 at 8:51 am
    • Reply

    memang kacak kalau gua balik lipis bawak keta nih…

    • strokeboi on January 21, 2010 at 9:13 am
    • Reply

    evo x, versi pickup

    • kete_hitam on January 21, 2010 at 10:56 am
    • Reply

    muka sepesen jer…

    • amy 2zz1 on January 21, 2010 at 11:20 am
    • Reply

    bagus jgk jd suv proton..boleh tukar intrcoler bapak besar letak kat depan,bt mcm owner2 turbo diesel bt skrg..hahaha..hebat ke?

    • belalang_kontot on January 21, 2010 at 11:44 am
    • Reply

    agak2 brape sen harge die ni?

    • ala lingkup on January 21, 2010 at 12:33 pm
    • Reply

    mat neo x join ka irc kat monte carlo x nampak pun

    • azliskacinta on January 21, 2010 at 1:32 pm
    • Reply

    gua rasa..ini pickup boleh willy..

    • Han on January 21, 2010 at 2:59 pm
    • Reply

    proton buleh buat SUV guna platform RVR nih..
    tapi muka evo tuh jgn la letak..
    buat kena kutuk je..

    • fairuz on January 21, 2010 at 4:27 pm
    • Reply

    Agak2 bile proton nak keluarkan SUV…???

    • azliskacinta on January 21, 2010 at 5:14 pm
    • Reply

    TUNGGUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

    • lancer ck on January 21, 2010 at 10:21 pm
    • Reply

    klu proton kuar kan suv, pastu pkai enjin ttttuuurbo…wa pasti laku mcm majalah kereta!mantop

    • Rim sukan sudu on January 21, 2010 at 10:46 pm
    • Reply

    SUV Proton buat RnD sendiri kot

  1. tak lawa + tak laju + tak mampu = pigidahhh………..

    • smut liar on January 22, 2010 at 12:51 am
    • Reply

    proton nak kuar SUV lak ker…
    x payh lah… susah cr makan ni…
    cuba wat R&R skit market m,sia mcm mana..
    org putih leh la dia nak wat p main salji…

    • wira EIII.. on January 22, 2010 at 1:13 am
    • Reply

    mcm evo x la plak dpn dia..tapi bleh la wat gi mancing masuk hutan..terbo plak kan..

  2. Turbo ni, bolehlah guna turbo timer. RXZ Mat Kacau sproket dah tajam boleh buat potong timun.

    • 6posen on January 22, 2010 at 3:53 pm
    • Reply

    timun pun x hingin mat……….

    • jeremy_kapur on January 23, 2010 at 12:02 am
    • Reply

    mitsu dh xd idea nk wat muka lain ke? cube wat SUV cam muka mat kacau plak.. ada la ciri2 asia skit.

    • azliskacinta on January 23, 2010 at 1:46 pm
    • Reply

    turbo timer dh murah skrg ni…

    • azwan nbs on January 23, 2010 at 8:57 pm
    • Reply

    tak best…..buruk

    • kyuuroku on February 27, 2010 at 8:57 pm
    • Reply

    spesen jewk..
    cam gen2 ngan pesona..
    cume derang bkan sedan ke suv

  1. […] dengan model konsep yang dipaparkan sebelum ini, Mitsubishi mengambil keputusan yang tepat apabila tidak menghitamkan gril depan pesawat pejuang […]

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.