Mazda Minagi Concept

Mazda Minagi Concept01

Mazda akan mempertontonkan kepada umum Mazda Minagi Concept yang menterjemah bahasa rekabentuk terkini mereka iaitu KODO – Soul of Motion dan juga teknologi baharu SKYAKTIV. Minagi adalah simbol evolusi masa depan Mazda.

Teknologi SKYACTIV dibangunkan untuk mewujudkan keharmonian antara keseronokan pemanduan, keprihatinan terhadap alam sekitar dan juga keselamatan. Sementara rekabentuk KODO pula membangkitkan rasa emosi yang kuat, senang cerita rekabentuk yang ada jiwa.

Sekarang ini rekabentuk kereta pun nak ada jiwa.

Sumber: Newspress

-Mak/d Uia-

Muhammad

8 Comments

  1. ni kes bos mazda baca MK la nie,korang asyik komen kete skarng xder jiwa,tu yg design kete berjiwa rakyat mcm nie…

  2. Flow of the emotion, translated onto car surface… (opss…gua terkua perkataan falsafah plk..hohoho)

Kata Anda//