Jan 21

Lexus CT200h: RM172 ribu!

Lexus CT200h.09

Honda City, Toyota Vios, Perodua Myvi atau Proton Saga mungkin kereta pertama bagi pembeli jenama-jenama tersebut dan biasanya boleh dibeli dengan harga rendah. Pengalaman pertama pembeli dengan jenama yang dipilih. Memandangkan tanda harga Lexus adalah premium maka lazimnya para pembeli jenama atas daripada Toyota tersebut tergolong dalam berpendapatan tinggi. Dan dengan perkembangan terbaru ini lebih ramai yang akan menjadikan CT200h sebagai Lexus pertama mereka. Model hibrid hac bersesaran 1.8 liter ini akan dijual dengan harga RM172 ribu sahaja. Harga Toyota Prius semasa mula-mula dipasarkan.

Terdapat dua varian yang bakal dipasarkan iaitu CT200h dan varian premium, CT200h Luxury berharga RM202 ribu. Bakal pembeli Toyota Camry, Mazda6 atau Honda Accord mungkin goyang.

Foto: Newspress

-Mak/d Uia-

Silakan kongsi:

13 comments

Skip to comment form

    • C27 on January 21, 2011 at 8:20 am
    • Reply

    sepat pun mungkin tengah goyang juga sekarang ni..kehkehkeh

    • kete_hitam on January 21, 2011 at 8:55 am
    • Reply

    172k + insuran 4k = 176k
    d/p = 18k, loan = 158k.
    bulan2(9thn) = 1.8k

    kehkehkeh…..

  1. kete hitam
    lu salesman kete ke?…kekekeh

    • C27 on January 21, 2011 at 9:46 am
    • Reply

    ah, cikgu mesti dah berkira-kira nak letgo vios trd dia la tu..kehkehkeh

  2. gua tak mampu keter2 nie semua.. duniawi… pakai ajelaa myvi buruk tu..

  3. KH
    Harga 172k di atas jalan.

  4. berkenan jugak keta ni tapi poket jek tak berkenan.. ehehe

    • kete_hitam on January 21, 2011 at 11:22 am
    • Reply

    oooo…. da rege atas jalan….
    helmi : salesman jual kerepek boleh la… hee
    min : mana mampu, yg sekarang ni pon sesak napas..
    kalu letgo, ganti ngan merc 124 boleh la..
    heee…

    • audi on January 21, 2011 at 2:24 pm
    • Reply

    vios tu org japang tak pakai sebab diorang kta kete tu yg paling x brkualiti,kat japang la.klo kt cni dh ckup bgga pkai vios. hehehe….aq lg bgga klo pakai celica st 23…kehkehkeh..

    • belalang_kontot on January 21, 2011 at 4:17 pm
    • Reply

    baek beli rumah…huhu…..*pendapat insan berpendapatan rendah..

  5. cikgu wat pat taim seleseman kete….kekekeh

    • azwan nbs on January 21, 2011 at 9:11 pm
    • Reply

    betool tu belalang_kontot…

    • bawang on January 23, 2011 at 2:43 am
    • Reply

    apsal kete kat malay ni murah2…..

Kata Anda//