KLIMS 2010: Proton Satria Neo R3 Turbo Concept

Proton Satria Neo R3 Concept.38

KLIMS dibuka hari ini untuk media, saya, Syuk, Bard dan Baii ada di sini. Ruang pameran Proton paling menarik dengan pelbagai kereta termasuk model konsep dipamerkan. Saya mulakan dulu siri KLIMS 2010 dengan Proton Satria Neo R3 Concept. Untuk makluman, kereta ini dilengkapi kit turbo pada enjin CPS nya, 200 kuasa kuda!

Spesifikasi Proton Satria Neo R3 [Turbo] Concept:

200 kuasa kuda, 250Nm tork, sistem ekzos R3, pengurusan enjin R3, turbo dengan intercooler, kotak penapis udara R3, suspensi Ohlins, brek AP Racing, roda R3 15 inci, tayar Bridgestone Potenza RE55S separa slick, kit badan R3, karpet R3, kerusi R3, harness Sparco, roll cage, bonet enjin dan panel sisi gentian kaca.

Harga? Tidak jual tetapi sedia dibina untuk pelanggan yang berminat.

-Mak Uia-

Muhammad

30 Comments

  1. kepada GT

    saye berharap agar GT membuat luputan penoh tentang KLIMS nie ye…tak dpt pegi…huhuhuh

  2. yeah…klims..jom ramai2 g ari selasa..cuti awal muharram..
    gua nk dtg pki bju skolah tket rm5 je jo!haa..haa..

  3. gua amik hafday esok..kalau rajin gua akan buat ulasan gua sendiri dalam fesbuk nanti..kalau lu orang nak baca, jom ramai2 add gua..kehkehkeh..

  4. salam 1malaysia sempena org yang membaca ni berbilang bangsa…
    pertama kali tgk kete ni mcm versi satri neo lotus racing.. tul x cuma dalam warna yang lebih garang.. hitam!!.. percaya x harga die melebihi 115k klau die jual untuk limited aje… bro.. tlg emel spec penuh kete ni blhx.. nnt wa belanje satay hut secucuk.. lagi molek klu kuarkan kat majalah kereta versi klims@spesial edtion…
    mengancam kete ni..

  5. concept ni,lau production kang mgkin ada perubahan sket, lau kuar la… limited edition? jgn harga macam haram sudah…

  6. wow jahat tol neo turbo ni…memang jahat dgn rim kecik..seat bucket..enjin cpsT >200bhp…

  7. ok la 2 rim kecik..ala2 honda..
    haah eh..MK edisi KLIMS 2010…sokonggg!!!
    tokyo bleh g xkn PWTC xleh lak kn..
    klu MK xnk wat edisi klims,kitorg merusuh..
    MK KLIMS..!!MK KLIMS..!!MK KLIMS..!!MK KLIMS..!!

  8. kalau kete nih nk jual 150k..baik x yah…layan vw golf lagi best..enjin fsi..gear box dsg lagih…kejuruteraan germang

  9. harga kalau 120k ok lagi kot…..tapi rase nye kalau di market kan dengan promosi kencang di negara seperti uk dan aussie pasti boleh banyak kan produksi harga lebih murah (90k?,hehehe)…dan pastikan exploit bahawa dua pemandu rally yang cukup gerek(satu dari britain satu dari aussie)memandu untuk proton.

    untuk roda kecik tu dia bagi steering reaction macam go kart!!!!

    break neck punya corner!!!

  10. mcm nie lar bgs..baru lah proton bleh menarik minat org tempatan beli kereta nasional…

  11. neo ni xd jual kan??tp statement yg (siap dibina kepada pelanggan yang berminat) means proton bole convertkan neo standard jd mcm tu ke??or ad workshop yg boleh buatkan??

  12. BANGKOK AUTO SALON,BANGKOK AUTOSHOW=POWER DRI KLIMS!!!
    esok2 apa lagi event best kat msia….

Kata Anda//