Honda Panggil Balik City dan Jazz

Honda City Concept.15

Honda Malaysia mengumumkan program pemanggilan semula 21,956 unit City generasi ketiga tahun 2009 dan 1,680 unit generasi kedua Jazz tahun 2009 dan 2010 bagi menggantikan ‘lost motion springs’ dan ‘retainers’ enjin. Peralatan tersebut berkemungkinan akan bengkok selepas beberapa tempoh seterusnya menghasilkan bunyi enjin tidak normal dan berpotensi menghentikan enjin.

Setakat ini tiada lagi kemalangan atau kecederaan dilaporkan berkaitan isu ini.

Pemeriksaan dan penggantian peralatan akan dilakukan apabila peralatan sudah tersedia dan segala cas berkaitan akan ditanggung oleh Honda.

Untuk info lanjut, hubungi talian bebas tol Honda di 1-800-88-2020 atau lawati pengedar Honda.

Sumber: HMSB

-Mak/d Uia-

Muhammad

20 Comments

  1. bagus gile kete2 import nie, ad mslh, cal balik kete, bia pn masalh side mirro, ttp panggil balik…pengeluar kete malaysia mcm haram, contoh nye myvi..mmg terkenal dgn masalh break depan…kejap2 gegr, pas2 plat disk belok, cliper longgar, ade pernah nak panggil balik..xdenye deh…padahal punyela bahaya bab2 break nie melibatkan nyawe…klu ade org2 perodua or proton..pk2 la perkara nie…

  2. aaahh buang aje jazz ni.. tak bagus.. gua hate jazzzz aaaarrrghhh bowdow..

    -to matpon.. terer tak gua punya news antenna? hehe

  3. btw.. kenapa GT.com dpt news ni lambat dari blog lain.. seingat gua.. relationship lu org dgn Honda Malaysia dah macam tailo (abg) .. boleh bagi ulasan? (kasik panas sikit keh keh keh)

  4. haha.Merepek st150 ni.

    Geng-geng macam ni memang basher kereta tempatan.Tahun lepas rasanya,proton call balik kereta pasal ada prob sikit.Suruh pegi SC untuk repair.Apa lagi,geng-geng basher ni bukan main lagi kutuk kata proton buat kereta tak betul.Jadi bahan la kiranya.Sekarang? Kalau honda suruh pegi repair balik kereta yang ada problem? Huihh..bukan main lagi melangit puji kata bagus gile.Mentaliti macam ni,tak boleh nak kata apa dah la.haha.memalukan.

  5. Honda EX5 gua kaburetor die semput aa, ble anta Honda SC x?? pastu gua nk conbert CVT 6speed..bru lbih jimat!! hahah

  6. kenapa yamaha tak keluarkan kereta .. kalau nuovo LC automatik.. tak mustahil ada nuovo LC versi kereta oto utk consumer berpendapatan rendah mcm gua ni ..

  7. hah! rugi je 90k… ape nk bangga dgn Honda? gua brani bertaruh body myvi lg kuat dr city…. kalu brani test la!

  8. sepat

    Yamaha ade design enjin MF10L Straight 6 untuk Toyota 2000GT awal 1960an dan yg terbaru 2ZZGE untuk Celica genarasi ketujuh dan jugak klu gua xsilap, 3SGE/3SGTE yg dok ade dlam celica 80an (alaa…kete rally castrol dorg tuu…) pn yamaha yg sma2 design.

    gua pnh baca M.KERETA, dorg pnh review psal enjin ni klu gua xsilap?? btul x MatUia..klu slah, mknye gua yg bersalah…hihi

  9. jamjam
    bkn aku nak kutuk kete mas..bangge ape aku malaysia pad kete sendiri..tp klu mslah yang sama xpt d perbaiki ape cite bai..setiap unit yg d keluarkan mslah yang sama, mane g engnr2 yng hbt2 katenye, masalh xdpt gak dprbetulkan… tp aku ttp yakin 1 hari nnti kete malaysia pasti dpt brsaing d prngkat antarabgse..mcm kia n hynde…yng pntng, kene ade rakan niage yng kukuh..

  10. jamjam, aku sokong ko….

    mmg mentaliti org kite dah silap…klu kete luar buat silap xkene kutuk pn, tp bile kete malaysia buat silap sikit je, dikutuknye sepanjang zaman…

Kata Anda//