Nov 23

Honda CR-Z Mugen

2011 Honda CR-Z Equipped with MUGEN Accessories

Saya selalu teruja dengan kereta hibrid, bukan apa sebab ianya jimat minyak dan mesra alam sekitar. Yang penting kita dapat mengurangkan pembaziran dan turut tidak menyumbang ke arah kerosakan muka bumi. Baru-baru ini bila Baii maklumkan yang Honda akan membawa masuk Insight saya terus bertanya mengenai CR-Z dan Jazz Hibrid. Jawapannya negatif, keputusan Honda bergantung kepada sambutan Insight yang akan dilancarkan bulan depan. Masalahnya Insight bukan kereta yang saya into sebab desain yang tidak berapa menarik, walau bagaimanapun lain orang lain citarasa tambahan pula harga Insight dianggarkan pada RM98 ribu, hibrid paling murah setakat ini.

2011 Honda CR-Z Equipped with MUGEN Accessories

Pada pameran SEMA baru-baru ini Honda memperkenalkan CR-Z yang dilengkapi kit Mugen. Pengenalan ini bukan gimik sebagai konsep tetapi benar-benar akan dijual mulai tahun depan. Cuma agak tidak berapa sedap bila mana set ini adalah terhad, hanya 300 unit sahaja yang akan dijual. Kit Mugen terdiri daripada jeriji depan, spoiler belakang, rim 17 inci XJ, karpet khas, tombol gear hitam dan penutup minyak enjin aluminium.

2011 Honda CR-Z Equipped with MUGEN Accessories

Untuk menjadikan kit ini lebih eksklusif setiap set didatangkan dengan plat khas yang mempunyai nombor siri. Jadinya kit cap ayam tidak boleh cari makan tambahan pula barang cap ayam adalah barang cetak rompak, barang cetak rompak ini barang tanpa izin, barang tanpa izin ini boleh dianggap barang curi.

Walaupun CR-Z ini kereta dua pintu saya yakin ianya mempunyai pasaran tersendiri di tempat kita, kan?.

Sumber: Honda

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

9 comments

Skip to comment form

    • Ahli Pak Leman on November 23, 2010 at 8:54 am
    • Reply

    Aku First pulak..
    Memang best keta nih. Aku tgh meningkatkan kemampuan ekonomi aku utk memiliki keta cenggini. setakat gaji RM5k, kena pikir banyak kali gak nak “angkut” keta gini……

    • jelapangPadi on November 23, 2010 at 8:58 am
    • Reply

    cantik…agresif…kalau nk jadi bohjan mcm matpon,jgn pakai bugati,pkai CR-Z ni,matpon xder taste..

    • cb400vtec on November 23, 2010 at 9:29 am
    • Reply

    yeah…selamatkan bumi…
    sokonglah hibrid…

  1. Sape kutuk gua dia dengki. Lu orang boleh layan tdo macam gua kew? Kekekekekek.

    • jelapangPadi on November 23, 2010 at 3:58 pm
    • Reply

    lah matpon,xleh usik sikit dah terasa…x bohjan la mcm nie..

    • Nyahmampat on November 24, 2010 at 7:44 am
    • Reply

    Tak masuk lagi ke Malaysia.. habis tue kenapa hari tue aku nampak CR-Z ni merah kat area Mahameru.. siap anak cina budak sekolah lagi bawak..

    • belalang_kontot on November 24, 2010 at 9:25 am
    • Reply

    bapak die kaye kot.bawak masuk seniri dari jepon…hibrid oh hibrid…

    • joel on November 24, 2010 at 1:57 pm
    • Reply

    keta hibrid bukan best pon..maintanance tinggi..rege mahal..nk selamat bumi nek beskal la..

    • pokhir on June 30, 2011 at 10:41 am
    • Reply

    cntik, brapa ribu ni, aku nak beli jugak sebutir

Kata Anda//