Mar 06

Honda Civic Type R MUGEN 200!

346856_150210hon

Honda Civic Type R adalah produk berprestasi keluaran Honda. Dan setiap produk Honda tidak kira apa model pun pasti akan ditala kembali oleh MUGEN. Seperti yang sekutu lihat di atas, model tersebut adalah Civic Type R MUGEN 200 dan seperti namanya hanya 200 unit sahaja akan dipasarkan kepada umum.

Honda Civic Type R

Ditala oleh MUGEN, Civic Type R MUGEN 200 ini dilengkapi dengan kit badan unik, rim dan lencana untuk penampilan yang lebih ekstravaganza. Selain dari enjin i-VTEC yang berkuasa 201ps, kelengkapan MUGEN 200 adalah seperti berikut:

  • Skirt sisi, bampar depan dan belakang ekslusif MUGEN
  • Rim 19 inci dengan desain ‘Ligthning’
  • Logo MUGEN di bonet belakang
  • Plak nombor siri MUGEN
  • LSD
  • Cermin belakang hitam kilat
  • Opsyen penalaan pengendalian

Penghasilan MUGEN 200 adalah kesinambungan kerjasama antara Honda [UK] dan MUGEN Euro, subsidiari dari MUGEN. Tahun lepas, MUGEN dengan pengalamannya selama 36 tahun dalam sukan permotoran global telah menambahbaik Type R ‘standard’ dan menawarkan kepada pasaran, 20 unit edisi terhad buatan tangan Type R Mugen.

Selain dari itu MUGEN 200 juga dilahirkan sempena pelancaran tim BTCC Honda untuk musim 2010. 2 buah Civic akan menggunakan skema warna Putih dan Hitam sama seperti MUGEN 200.

Sumber: Newspress/Honda UK

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

22 comments

Skip to comment form

    • strokeboi on March 6, 2010 at 1:11 pm
    • Reply

    rm brape la kat msia hih…

    • Hakata on March 6, 2010 at 1:17 pm
    • Reply

    praaang..praaang..

    • halimah jonggang on March 6, 2010 at 1:40 pm
    • Reply

    mau RM1.1 milion…….

    • ad on March 6, 2010 at 1:46 pm
    • Reply

    bumper depan mcm bumper proton emas

    • pendita_gila on March 6, 2010 at 4:33 pm
    • Reply

    praaaaaaaAAAAAAAAAAAANNNNNNNGGGGGGGGG…….vtec bukak

    • ubai on March 6, 2010 at 7:27 pm
    • Reply

    x sampai la kat m’sia ni. version 2 pintu ni kat jepun pun xder.

    • jual air soya on March 6, 2010 at 8:36 pm
    • Reply

    klu smpi pn korag org yg ke 201..

    • nelza on March 6, 2010 at 8:47 pm
    • Reply

    jahatnyaaaa

  1. huarrgghhhh…tipikal….

    • din panama on March 7, 2010 at 12:14 am
    • Reply

    prannngg…prannnggg…vtec buke..

    • Joule on March 7, 2010 at 12:49 am
    • Reply

    xtau nk kata apa.. mcm xbest je..

    • kete_hitam on March 7, 2010 at 1:09 am
    • Reply

    tgk jer la.

    • anon_nimbus on March 7, 2010 at 1:16 am
    • Reply

    kalau ikut uk punye test,type r ni dah lost their spirit..type r EK gak yang paling best..katenye..tapi sekarang wira pon dah ade type r jugak..hmmm..kancil lagi la melambak..

    • pok mat on March 7, 2010 at 12:31 pm
    • Reply

    kalu dapat ni….

    • Cekwang on March 7, 2010 at 12:55 pm
    • Reply

    R-racing ye dok.

    • azwan nbs on March 7, 2010 at 8:18 pm
    • Reply

    kat malaya nie diorang ade jual ke…????

  2. ni Type-R Swindon UK mali…tak pasti lepas ke tak masuk Mesia….

    ubai, keta ni dah masuk market Jepun awal tahun ni la…satu2 nya Honda bukan buatan Jepun yang masuk pasaran mereka…

    • on March 8, 2010 at 9:05 am
    • Reply

    Nape 200 biji jer…kang aku nak order dah abis…hahaha

  3. apsal spoiler bertingkat mcm mangkuk tingkat? mangkuk mugen!@

    • mesin tebu on March 8, 2010 at 9:53 am
    • Reply

    kenapa model hatchback? kenapa? kenapa? kenapa?

  4. mugen mmg mangkuk!!!

    • brianbadboyz on March 8, 2010 at 11:39 pm
    • Reply

    mangkuk pasagannyer sudu!!!!! br leh mkn.

Kata Anda//