Oct 19

Gambar Risikan: Perodua Myvi Baru?

Perodua Myvi ke ni.01

Sedar tak sedar Perodua Myvi dah berusia atau hampir 5 tahun. Di atas jalan raya beratus ribu unit bahkan menjadi kereta terlaris Malaysia sejak beberapa tahun. Rasanya memang dah sampai waktunya Perodua Myvi diganti dengan model baru kan?

Sumber: Funtastickodesign.wordpress.com

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

20 comments

Skip to comment form

  1. elok latuh, mmg dh smpai waktunya.

    • enahmadfikri on October 19, 2010 at 2:04 pm
    • Reply

    rasanyanya ni memang passo kan? bleh jadi gak ni myvi relacement..

    • belalang_kontot on October 19, 2010 at 5:01 pm
    • Reply

    1.5?

    • yuri on October 19, 2010 at 8:13 pm
    • Reply

    aah… D54T 1.3 & 1.5
    1.5 enjin avanza klo xclap

    • belalang_kontot on October 19, 2010 at 9:08 pm
    • Reply

    yuri:owh…ok..

    cam kat salak tinggi-nilai je ni…..hehe

  2. Waaaa…makin mnggila la myvi kat atas jalan pasni..

  3. Ala…kompom salin passo je ni…pastu tukar sana sini skit…letak emblem perodua…setel…

    • azwan nbs on October 19, 2010 at 10:12 pm
    • Reply

    lebih kurang same je ngan myvi yg sedia ade kat jalan raye skrang nie…

  4. bosan?teknologi pe dia pki?jepun?malaysia?tp tetap laku,rakyat malaysia skrg pkr jimat mnyk,bleh jln jauh..dh okey dh..

    • C27 on October 20, 2010 at 8:02 am
    • Reply

    Sepat mesti suka..Myvi dia ada DVVT..

  5. beli myvi banyak2 yea kawan2 nnt daerah rawang akan dpt tempiasnya keh keh keh keh

    • basikal on October 21, 2010 at 2:22 pm
    • Reply

    basikal suka kan ini……….

    • tuan farhan on October 21, 2010 at 8:41 pm
    • Reply

    cuba perodua buat myvi ngan K3VET tgk….mesti laku mcm goreng pisang panas…

    1. Betul juga tu, gua setuju.

  6. hodoh gelo

    • megat putra kuning on October 23, 2010 at 12:45 pm
    • Reply

    alaa kalo nk kompare ngan savvy(sawi)…cun ai yg ni ha…suke le sepat…oit sepat…jom kita g book myvi….

    • bmw (budak muda wei) on October 24, 2010 at 12:42 am
    • Reply

    ni kt jepun da kuar la.try search cfrm ade.member aku kje kt produa gtau da kuar prototype myvi sedan 1.5.tp xsure kuar ble.

    • akumasihbelajar on November 5, 2010 at 1:07 pm
    • Reply

    mmg myvi baru.. next year around may or jun kuar r keter ni…

    sumber : spupu gua dah buat safety check kreta ni hehehe!!!

    • wan buih on November 28, 2010 at 9:02 pm
    • Reply

    cantik tapi maybe harga mesti mahal gila,nama je keta msia, kerajaan suh belilah brangan buatan msia tp mahal cam keta import aku teringin satu hari nanti suma brand keta kat msia ikut spec harga keta kat u.k

    • princess bavieryan on August 3, 2011 at 11:03 pm
    • Reply

    cm besa ja pun xda y baru…ee cuba try wat bentuk lekir..baru kac rendah bamper d depan kn bgus..warga2 PROTON tolg buat k..t sa jd urg ptma y beli…

Kata Anda//