Dua Lotus Berlumba Esok!

2010 IRL IndyCar Indy 500 Qualifying

Lotus Racing akan berlumba di GP Turki esok manakala Takuma Sato akan memandu dalam Indy 500 2010. Selain dari kepakaran kejuruteraan, Lotus adalah sebuah organisasi yang kreatif. Kalau tak, takkan diaorang boleh lekat chasis pakai gam saja. Saya tak berapa gemar dengan warna Hijau British tetapi Lotus berjaya mengadunkannya dengan warna kuning dengan kemas sekali. Nampak moden dan dalam masa yang sama klasik.

Topi keledar yang cun ini disiapkan oleh pereka Lotus, Jason Fowler dalam masa 45 jam. Pada sisi topi ada gambar kereta Lotus 38 yang dipandu Jim Clark dan sebelah lagi gambar kereta Taku. Lotus harap desain tersebut dapat menginspirasikan Taku untuk mengulang kembali kejayaan ‘otai’ tersebut.

Foto: Lotus

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

7 comments

Skip to comment form

    • h369 on May 29, 2010 at 1:46 pm
    • Reply

    gua 1st. peh kalo bg aku satu buat pakai naik beskal best nih, hahahaha

    • on May 29, 2010 at 2:50 pm
    • Reply

    Kalo naik TAXI ride pakai helmet lg best kot…hahaha..

    • Kadir Kadiri on May 29, 2010 at 7:20 pm
    • Reply

    Tok Ki gua nak order satu…boleh? Wat gi kebun durian…

    • carragher27 on May 29, 2010 at 8:16 pm
    • Reply

    CaparZo
    Haha..siot la lu..kita tunggu GSR confirm date je. Gua dah suruh Mat nego sama GSR kasik cepat

    • speed on May 30, 2010 at 6:01 pm
    • Reply

    nak gak helmet ni hehe

    • on May 31, 2010 at 9:04 am
    • Reply

    Hi Min…jgn ler maroh…saje2 bosan…so aku way lawok skit..huhu..

    • orang minyak on May 31, 2010 at 11:37 pm
    • Reply

    hbat gle lotus lekat chasis pkai gam je…pkai gam ape tuh gam uhu ke gam gajah??hbat btol…

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.