Mar 09

DIJUAL: Subaru Forester

DIJUALSubaruForester.02

Amid nak jual kereta. Sapa nak beli Forester boleh la interkom dia. Gua dengar dia nak beli Skyline. Sapa ada buyer gua tak bagi komisyen ekekeke. RM55k aje der.

Sekian.

-Matpon-

Spec Forester SF5

Enjin EJ20 stock, cuma ada blow-off cap ayam & K&N filter jenis drop in

Absorber Hot Bits adjustable (tapi kena servis balik)

Rim Speedline original 17″

Ekzos dah bikin (takde brand tapi bunyi best)

JDM fender mirror, karpet cargo area & tailgate handle (rare item)

A’PEXi RSM (1st gen), GReddy turbo timer, SARD boost meter, Pivot shift light, Sony Double DIN player dgn MP3 (beli baru nih), speaker dpn Alpine – kalau org nak murah sangat semua ni aku cabut pindah masuk ke Skyline aku plak hahaha

Semua major parts dah tukar (timing belt kit, water pump, engine & gearbox mounting, steering rack, rear diff mounting, clutch plate, valve cover gasket – semua barang baru kecuali steering rack) – owner baru tak payah pening2 nak tukar semua menda2 mahal nih hehehe… Aku boleh gerenti enjin & gearbox aku langsung takde bocor & tak hilang minyak hitam. Minyak hitam aku tukar tiap2 5000km pakai Shell semi-synthetic dgn oil filter original Subaru (tak pakai barang tiruan)…

-Amid-

Silakan kongsi:

7 comments

Skip to comment form

    • belalang_kontot on March 9, 2011 at 2:46 pm
    • Reply

    nape amid nak jual?mustahil la makin tue beli kete yg makin kecik…huhu…

    • exJAVANESE on March 9, 2011 at 11:00 pm
    • Reply

    ni msti amid nk bli honda insight hybrid nih..hikhikhik…bru pcinta alam sarwajagat!!

    • warq vespa on March 10, 2011 at 9:13 am
    • Reply

    Amid nak juai? selalu nampak amid nagn isteri naik kete nie pi makan kat Restoran Sambal Hijau..hehe..

  1. RM55K…takde diskaun ke?…bape loan leh lepas?…

    • jelapangPadi on March 10, 2011 at 9:40 am
    • Reply

    …makin tua makin menjadi….

    • azrie on July 5, 2012 at 10:16 pm
    • Reply

    masih ada lagi ker,kalau ada colsaya azri 012 633 9529

    \

    • jyie on April 4, 2015 at 8:26 am
    • Reply

    Tumpang niaga bos..spe brminat nk bli subaru forester???? Rm44k je, blh nego lg.Blh whtsapp 0102803523

Leave a Reply

Your email address will not be published.