Dah Boleh Tempah Perodua Myvi Baru der!

Perodua Myvi 2011 ke.04

Sebenarnya berita ni dah lama der. Berapa kali Jumaat entahlah gua pun dah lupa. Gua harap adinda kekanda tak lupa solat Jumaat tadi yer. Dalam GT ni semua sibuk melainkan gua yang buat-buat sibuk. Baideway lu orang kalau mau tempah itu Perodua Myvi boleh letak deposit RM400 mula besok. Jangan tanya gua Myvi tu 1.5 enjin Vios ke tak sebab gua tak nak tau. Yang gua tau enjin dia 1.3. Yang gua tau Veyron tu CC dia besar. Yang gua tau minyak tak jadi naik. Yang gua tau Myvi baru tu launching 16 Jun 2011 tahun masihi. Yang gua tau haram hukum loan riba [Bos gua yang pesan]. Yang gua tau ialah gua pun tak tau.

Gua dengar Myvi baru ni lagi jimat dan yang gua tau kalau lu orang pakai rim 17 inci apa jadah nak jimat minyak. Inilah yang dikatakan ubah gaya hidup. Tapi Veyron sentiasa di hati.

Sekian. Babai.

-Matpon-

Matpon

28 Comments

    • Lu cakap ngn salesman tu sekarang macamana kira der? Lu mau tanggung dose ke gua mau tanggung? Perkh yang ni gua baca dalam blog agama.

      Next question please. Perkh gua tgh berkobar-kobar ni.

  1. the next question is…abih tu lu xbran ke pi kat bank negara bagitau bio diaorg rombak dasar2 riba nih???ni gua nk soal byk ni….

  2. aku ada tgk lam website mne ntah…cun r si myvi nih…tp aku syak yg kua ni mybe 1.3….kot….

  3. Ustaz Mat Pon, boleh ke aku berhutang utk beli Myvi ni sedangkan dia bukan keprluan aku buat masa ni sebab aku dah ada Wira? Ha, jawab, jawab….

  4. …myvi, selang 2 3 saat da leh nmpk sbijik lg kt jln…kdg kt park kete pun jd confuse, ni park ke or p2 pnye pat sale…

  5. cam bodoh ajer lu ckp…veyron bapak lu..nak speaking,bahasa terabai..cam bodoh ajer ada melayu cm kau ni,pu***k~

  6. Tlg remove MAT sEth punye komen.. merosakan keceriaan blog ni jer.. Aku rase ni 1st time org komen macam ni.. Hdup Mat Pon!!

  7. MAT sEth bdk bru nk naik kot..
    xpnh bce blog nie..otak singkat.
    lu pnyer bhase pn terabai,mcm org xde iman..wat malu islam je mencarut..
    hidup mat pon!!ganda 23!!

  8. banned terus je MAT sETH mangkuk ayun ni…nama pun dah poyo meniru nama Seth Tan…kekekeh

  9. Rilek Matpon… biaser r kalu jd org glemer nih… mesti ade org dengki.. hahaha

  10. lupe nak ckp MAT sETH…ayat lu lagi cam “kaymark” …ape hal ko main bapak2 plak…anyway kitorg tetap sokong lu MatPon..

  11. Ayat Buku yang baku: Jangan sedih Encik Mat Pon dengan Encik MAT sETH. Dia cemburu sebab dia tidak miliki kereta Veyron seperti Encik Mat Pon miliki.

  12. Iya gua tau lu orang sapot gua. Gua akhiri dengan ucapan sekian terima kasih. I heart U. Sekian.

Kata Anda//