Jun 03

Dah Boleh Tempah Perodua Myvi Baru der!

Perodua Myvi 2011 ke.04

Sebenarnya berita ni dah lama der. Berapa kali Jumaat entahlah gua pun dah lupa. Gua harap adinda kekanda tak lupa solat Jumaat tadi yer. Dalam GT ni semua sibuk melainkan gua yang buat-buat sibuk. Baideway lu orang kalau mau tempah itu Perodua Myvi boleh letak deposit RM400 mula besok. Jangan tanya gua Myvi tu 1.5 enjin Vios ke tak sebab gua tak nak tau. Yang gua tau enjin dia 1.3. Yang gua tau Veyron tu CC dia besar. Yang gua tau minyak tak jadi naik. Yang gua tau Myvi baru tu launching 16 Jun 2011 tahun masihi. Yang gua tau haram hukum loan riba [Bos gua yang pesan]. Yang gua tau ialah gua pun tak tau.

Gua dengar Myvi baru ni lagi jimat dan yang gua tau kalau lu orang pakai rim 17 inci apa jadah nak jimat minyak. Inilah yang dikatakan ubah gaya hidup. Tapi Veyron sentiasa di hati.

Sekian. Babai.

-Matpon-

Silakan kongsi:

28 comments

Skip to comment form

  1. Mau test drive dulu…yihaaa

    • basikal on June 3, 2011 at 4:03 pm
    • Reply

    see u when i see u..

    • audi on June 3, 2011 at 5:39 pm
    • Reply

    yg gua tahu lu tak mampu beli veyron…haha

    • exJAVANESE on June 4, 2011 at 12:54 pm
    • Reply

    gua ade questiong aa mtpong…cmne nk elakkn loan riba nih???

    1. Lu cakap ngn salesman tu sekarang macamana kira der? Lu mau tanggung dose ke gua mau tanggung? Perkh yang ni gua baca dalam blog agama.

      Next question please. Perkh gua tgh berkobar-kobar ni.

    • megatputrakuning on June 5, 2011 at 11:15 am
    • Reply

    the next question is…abih tu lu xbran ke pi kat bank negara bagitau bio diaorg rombak dasar2 riba nih???ni gua nk soal byk ni….

    • megatputrakuning on June 5, 2011 at 11:16 am
    • Reply

    aku ada tgk lam website mne ntah…cun r si myvi nih…tp aku syak yg kua ni mybe 1.3….kot….

    • Alteja on June 6, 2011 at 9:36 am
    • Reply

    Ustaz Mat Pon, boleh ke aku berhutang utk beli Myvi ni sedangkan dia bukan keprluan aku buat masa ni sebab aku dah ada Wira? Ha, jawab, jawab….

    1. Solat Istikarah. Perkh padat jawapan gua kali ni.

    • 6posen on June 6, 2011 at 9:47 am
    • Reply

    …myvi, selang 2 3 saat da leh nmpk sbijik lg kt jln…kdg kt park kete pun jd confuse, ni park ke or p2 pnye pat sale…

    • audi on June 7, 2011 at 12:22 am
    • Reply

    satu je yg xbest ngan myvi ni…
    suma org ada.

    • jamil butang on June 7, 2011 at 8:13 am
    • Reply

    Nak kereta orang tak banyak ada, belilah kereta Myat.

    • megat putra kuning on June 7, 2011 at 5:04 pm
    • Reply

    jwpan lu mmg terbaik………….

    • fairi on June 9, 2011 at 10:53 am
    • Reply

    nmpk mcm ford fiesta pun ada ni….

    • sepathensem on June 11, 2011 at 12:40 am
    • Reply

    hahahaha beli myvi ..mcm gua..

    • MAT sETH on June 14, 2011 at 10:23 am
    • Reply

    cam bodoh ajer lu ckp…veyron bapak lu..nak speaking,bahasa terabai..cam bodoh ajer ada melayu cm kau ni,pu***k~

    • DaihatsuKancil on June 14, 2011 at 10:29 am
    • Reply

    Tlg remove MAT sEth punye komen.. merosakan keceriaan blog ni jer.. Aku rase ni 1st time org komen macam ni.. Hdup Mat Pon!!

    • cb400vtec on June 14, 2011 at 10:45 am
    • Reply

    MAT sEth bdk bru nk naik kot..
    xpnh bce blog nie..otak singkat.
    lu pnyer bhase pn terabai,mcm org xde iman..wat malu islam je mencarut..
    hidup mat pon!!ganda 23!!

    1. Huk huk huk huk huk. Sedey sedey sedey sedey.

  2. banned terus je MAT sETH mangkuk ayun ni…nama pun dah poyo meniru nama Seth Tan…kekekeh

    • DaihatsuKancil on June 15, 2011 at 9:46 am
    • Reply

    Rilek Matpon… biaser r kalu jd org glemer nih… mesti ade org dengki.. hahaha

  3. lupe nak ckp MAT sETH…ayat lu lagi cam “kaymark” …ape hal ko main bapak2 plak…anyway kitorg tetap sokong lu MatPon..

    • Alteja on June 15, 2011 at 10:36 am
    • Reply

    Ayat Buku yang baku: Jangan sedih Encik Mat Pon dengan Encik MAT sETH. Dia cemburu sebab dia tidak miliki kereta Veyron seperti Encik Mat Pon miliki.

    • Alteja on June 15, 2011 at 10:38 am
    • Reply

    Berterabut gak bahasa aku. Sah sah SPM dulu, BM tak memberangsangkan..

  4. Iya gua tau lu orang sapot gua. Gua akhiri dengan ucapan sekian terima kasih. I heart U. Sekian.

  5. Gembar gembur enjin 1.5 sekali masih 1.3 da

  6. rege mahal nak mampus…tak berbaloi derr

Leave a Reply

Your email address will not be published.