Bambi 422 Travel Trailer

356924_260310airs

Konsep kereta-rumah mungkin tidak popular di negara kita tetapi tidak di negara Barat. Dan untuk pasaran tersebut pengguna ditawarkan Bambi 422, trailer perjalanan untuk mereka yang suka mengembara. Trailer yang didesain kembali oleh Airstream, pembuat trailer dari Amerika ini direka khusus untuk jalan dan standard Eropah.

356921_260310-b-airs

Dengan berat 1080kg sehingga 1320kg trailer ini tidak memerlukan pacuan empat roda untuk menariknya, cukup sekadar VW Golf Diesel 2.0 atau BMW 330i atau kenderaan lain seumpamanya. Di dalam trailer ini ada lounge bentuk L, tempat basuhan dan ruang mandi untuk yang bersaiz 6 kaki dan tandas vakuum.

Untuk pengetahuan sekutu, sebelum ini kitaorang ada rancang nak ke Bangkok naik MPV. Belum termakbul lagi…

Sumber & Foto: Newspress

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

9 comments

Skip to comment form

    • on June 30, 2010 at 1:14 pm
    • Reply

    Menarik gak gi Bangkok naik MPV…Alphard ke @ Vellfire ke baru syiok..haha..nak lagi syiok naik Combi jer..

    • basikal on June 30, 2010 at 2:45 pm
    • Reply

    naik kancil lowet g siam ..amacam…

    • motosikal on June 30, 2010 at 5:04 pm
    • Reply

    cari mende kt siam bro..

    • 5ruz on June 30, 2010 at 5:06 pm
    • Reply

    ni koman2 msk M’sia ada mcm harga rumah ni,sesuai utk kaki outstation

  1. suddenly flashback balik zaman gua student dulu ..merentas IL-Ohio pakai U-HAUL …jenis kenderaan lebih kurang sama laaa tapi time tu kotak la ni dah bullet..

    tapi kalau benda ni praktis kat msia.. alamat melingkup la semua kompani developer heheh dan korang pun takleh claim lodging sure company supply satu nak pi sites kekeke

    • on July 1, 2010 at 4:03 pm
    • Reply

    wah…en sepat ex student kat US tu…

    • azwan nbs on July 1, 2010 at 4:59 pm
    • Reply

    name pon tak le blah…

    • belalang_kontot on July 2, 2010 at 9:05 am
    • Reply

    company pun lingkup kalo nak supply natang ni…hehe..wau…en sepat blaja kat US siot…

  2. Taklah… gua tipu aje… gua sekolah atas sikit darjah dari matpon %#=$=!*(#$+_-=#&#

Kata Anda//

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.