Aug 14

APRC Queensland 2010: Proton R3 Lumba Dengan Heli!

Proton Satria Neo S2000 APRCQLD2010.011

Awal bulan baru ini tim rali Proton R3 berlumba di APRC Queensland. Keputusan mereka tak berapa elok dan sebab tu lambat sangat berita ni ditulis. Kalau menang awal-awal lagi dah saya tulis, tak cukup papan kekunci nak menaip. Walaupun kalah, tim memenangi hampir kesemua peringkat perlumbaan, Chris dan Alister hampir menang tetapi seperti biasa masalah teknikal melanda dan mereka bersara.

Secara total, gabungan Chris dan Ali memenangi 15 daripada 18 peringkat keseluruhan rali. Chris menang 11 dan Ali pula menang 4 peringkat.

Proton Satria Neo S2000 APRCQLD2010.006

Walaupun kalah tetapi tim tetap menang, menang berlumba dengan helikopter. Sebelum rali, Chris menyertai acara Kereta Rali lawan Helikopter yang diadakan di Lapangan Terbang Sunshine Coast di Queensland. Lapangan terbang ditutup selama sejam dan iya, Proton Satria Neo S2000 menang!

Sumber & Foto: Proton Motorsports

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

6 comments

Skip to comment form

    • azwan nbs on August 14, 2010 at 2:54 pm
    • Reply

    hebat…

  1. takdok keje laing doh main kite kejo nge helikopter?????

    • Jack on August 14, 2010 at 5:44 pm
    • Reply

    bkn ni brita mggu2 lalu ka?

    • ad on August 16, 2010 at 4:47 am
    • Reply

    berita agak terlewat cket..dah lama rasanya dlm sminggu dah brita ni..papepon sy berbangga ngan neo..walopon pakai enjin lain n driver bukan org msia…atleast ada teknology sket dr negara kita…sapa lg yg nak support kalo bukan kita..kete kita tu oiiii…korg xbangga ke??hehe

    • yuri on August 16, 2010 at 5:19 am
    • Reply

    hui
    apehal tayo berapi tuh…

    • hak on August 16, 2010 at 11:51 am
    • Reply

    npe x lawan ngn kete?

Kata Anda//