Aduhai Jerman!

VW Scirocco.003

VW, Audi, Porsche, Mercedes dan BMW semuanya dari Jerman. Satu perkara yang saya suka mengenai Jerman ialah mereka serius dan berdisplin. Gayaan mereka adalah kemas dan tiada benda yang mengarut.

Litar Nurburgring pula memang terkenal, kebanyakan pembuat kereta menguji kereta di litar ini.

Seat Leon Cupra R.002

Seat pula adalah syarikat Sepanyol yang kini dimiliki oleh Kumpulan VW. Dan sebagai balasan Jerman patut singkir saja syarikat tersebut. Bukan setakat kalah tetapi percaya pada sotong Paul yang lapar nak makan.

Entah apa-apa, langsung tak Jerman.

Belanda pula adalah penjajah hebat, menduduki dan banyak mempengaruhi Indonesia, mewariskan warga Bandung yang rupawan.

Saya nak ucap selamat berjaya kepada Seat. Anak syarikat VW, Jerman.

Foto: Newspress

-Mak Uia-

Silakan kongsi:

15 comments

Skip to comment form

    • Shappawi_2012 on July 9, 2010 at 1:22 pm
    • Reply

    Alahai…post mcm frust je…..
    hahahahahaaah

    • C27 on July 9, 2010 at 2:09 pm
    • Reply

    mat..redha jela..terimalah kenyataan… kehkehkeh

    • azwan nbs on July 9, 2010 at 2:25 pm
    • Reply

    gua sokong belanda…

    • Blood on July 9, 2010 at 2:29 pm
    • Reply

    mat..ko suka makan sotong x?

    • kete_hitam on July 9, 2010 at 2:39 pm
    • Reply

    oranje!!!

    • basikal on July 9, 2010 at 3:00 pm
    • Reply

    minum fresh oren lah…

    • on July 9, 2010 at 3:04 pm
    • Reply

    Seat…Kete ni ade masuk Mesia ke?..Nampak cam menarik jer..
    Pasni aku rasa confirm la Paul si sotong tu jadik sotong kangkung…haha…

    • on July 9, 2010 at 3:06 pm
    • Reply

    Uruguay ssebut laju2 jadik = U Gay…hehe..

  1. S E _ A T ….ok ni kuiz.. seat mengambil nama singkatan seorang forumer yg kekal setia kat GT.com ..sila penuhkan jawapan yg di kosongkan tu untuk menerima hadiah berupa seat kereta perodua jenama kancil..

    hantarkan jawapan anda ke sepatgoreng@ihateumatgei.com

    -ps – i love spainnnnnnnnnnnnnnnnnn (bunyikan spain as spin) haha

    • kete_hitam on July 9, 2010 at 6:25 pm
    • Reply

    SESAT

    • belalang_kontot on July 9, 2010 at 9:26 pm
    • Reply

    SELAT.

    ceh.hampeh nye sepat.mengambil kesempatan tul.hehehe….
    mat, rilek…kalah menang adat pertandingn….

    • dah575 on July 10, 2010 at 12:10 am
    • Reply

    englen team no.1 rakyat mlesia sokong slepas melesia xlayak worldcup,lps englen kalah,sokong jeman,lps jeman kalah spain,nnti spain kalah br belanda.hbs world cup stat sokong melesia blk,bersyukur rakyat kita berada dlm situasi menang-menang,smpai bila2 x kalah

  2. Keh keh keh. Gua tak sokong mana-mana pun. Btw Liga M = Liga Matpon. Thanx soccer fan.

    Thanx kete-hitam. I like you. Btw I like eat Sepat Sedut. Thanx.

    • BRZ FAST 6 on June 12, 2013 at 2:54 pm
    • Reply

    VW meme hebat blako..

    • den on June 20, 2013 at 6:51 pm
    • Reply

    iya..hebat betul jerman…..

Leave a Reply to CaparZo Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.