UNTUK DIJUAL: Evo Asli !!

Ok, gua baru kenal dengan seorang brader ni. Itu hari masa jumpa sebab nak bagi t-shirt GT, brader ni pun rupanya pakai kenderaan yang sama seperti gua, Alza S2000. Sekarang, brader ni minta tolong gua untuk war-warkan kepada Sekutu-Sekutu yang lain, kot-kot punya wang lebih untuk beli original punya Evo . Memandangkan gua tak berapa nak rajin, maka gua buat kerja senang dewasa ini, Salin dan Tampal apa yang brader ni emel gua.

nak jual evo 3 original ce9a,
enjin standard evo 3-dara lagi
dalaman standard evo 3
turbo cantek lg, timing belt baru tuko, water pump baru je tukar, clutch 4 kaki exedy, ori 4wd, rim enkei rally tarmac, adjustable GAB…B5 puspakom dah ready
cat nak kena buat balik…
berminat call/sms,
rm 56,000.00
 

cash je, loan dah tk bole, personal loan  sindri urus 
call/msg : 012-6067825  – Saharudin
sebab jual : kaki dah kena gout, tak larat nak tekan clutch 

ok, min, tu je spec keta, kalo leh kuar tq bebanyak…..


Hah, gua dah jalankan tanggungjawab gua sesama Sekutu. Kalau rasa sudi nak pergi jumpa kaunter “Saya Mesti Pilih”, silalah tapi jangan sampai menipu slip gaji  sudahlah ye.

-C27-

Klik Untuk Perkongsian Media Sosial //
  • Facebook
  • Add to favorites
  • PDF
  • RSS
  • Print

Azmin

Penulis Indie

21 Comments

  1. Mari2 beli2. Dpt enjinnya aje pun dah kira baik ni…. Evo still the best forever n ever…..!

  2. Perghhh…terbaek ni tp memandangkan gua takde sumber kewangan…dpt tgk je la

  3. evo oh evo…dr 96 aku kenal kau sampai 2012 la ni aku masih xmampu..
    evo oh evo…..

  4. Orang pakai evo bukan pandang pada rupa evo tu tapi pasal nak layan pickup ngan cornering.Joe Ozil untuk pengetahuan anda evo6 TME lagi mahal dari rx7 atau supra.so evo ni ada market yang tersendiri.Kalau saudara baru nak belajar memandu kereta,dinasihati jangan lah terus memandu rx7 kerana handling rear wheel drive ni perlu pengalaman dan skill yang tinggi.hanya pendapat sahaja.peace

  5. khairul
    tahukah lu bahawasanya encik Joe Ozil tersebut bukan calang-calang orangnya..suatu masa dahulu, beliau merupakan joki yang terhebat seantero malaya..kehkehkeh
    ok, gua pun memang minat evo6..cuma duit aja yang tak berapa nak minat kat kereta tersebut. Ceh

  6. pada pendapat gua yan gmemandu mira L5 kacuk ni.. setiap peminat kete lumba ada fanatic kat drivetrain tertentu.. misalnya gua.. hehe mmg dari dulu bawah FF .. so feel Rwd or 4wd jarang2 dapat rasa .. so pada gua FF tu dah abis sedap la.. well itu bergantung pada kombinasi setup suspensinya ..

    kereta sport jepun pun gua minat tapi untuk memiliki sebuah kereta sport bermutu tinggi dan berumur tua memerlukan poket tebal currency GBP dan minat yang mendalam. kenapa? beli mmg boleh tapi menten mesti kena ingat yea.. gua rasa dah byk2 keter pakai .. main vtec ni paling sedap dan paling tinggi juga nak labur.. yealah.. sumbat siput 30HP kompom.. sumbat tauhu.. ehh cam type r aje berap sgt HP naik tapi since feeling tu lain macam so gua tetap jugak laa layan sampai tahun 2009 gua bye2 sama vtec sebab gua layan myvi aje hahaha.. serius hilang akal.. tapi skrg akal gua dah kemabli real dan kemungkinan untuk membeli sebiji supercar dari jepun masih membara.. tapi kita simpan dulu tunggu gua sapraisssssss he he he

  7. Joe Ozil, sorry la aku tak tau ngko pofesional driver…aku ni pemandu kampung yang memandu evo6 je.aku terangkan apa yang best tentang evo ni.Bagi aku rupa ni tolak ketepi yang penting handling ngan performance.ini pendapat aku je.Member aku ada pakai impreza sti dan menurut dia untuk menyedapkan sti punye handling untuk sama ngan evo memerlukan sikit penambahan alat.tapi dia cakap kalau evo ni keluar kedai dah boleh layan corner.

    sepat,aku dulu pun cam ngko gak layan kancil L2S.aku dah modified.kalau musc drag race tu dapat la sampai semifinal.tak boleh lagi potong brahem oemm.Aku pun kekadang rindu gak main kancil kat town.syokkk.

    C27,aku beli evo6 tu cash pasal aku tak banyak duit la.aku tak mau bayar interest kete tiap-tiap tahun.aku bukan kaya sangat nak bayar interest kat bank tu.lepas tu kalau ngko main evo ni ngko kena tahu lubang cari part dia yang murah.

    yang buruk datang dari aku dan yang baik datang dariNYA.Maaf kalau pendapat aku ada menyinggung sesiapa tapi itu bukan maksud aku.

  8. JoZil

    well.. itu laa sebab main sport car jepun nak kategori vintage ni perlu GBP mau pun USD ..maksud gua.. even weekend car this is like a hobby.. u need passion to keep your car alive.. passion = of course dough that is .. gua ni bukan superkaya nak maintain sport car.. kereta surau.. kereta gi pasar. keta gi resing .. tapi pakai utk keperluan buat masa skrg sebab gua tak mampu.. but one day.. kalau ada rejeki mmg gua nak beli sport car dari jepun yg vintage ni.. itupun kalau gua ada tanah besar stadium negara kat kawasan kg baru utk dijual hehe

  9. Bagi aku evo3 ni mungkin satu pembelian yang baik jikalau hendak dibandingkan dengan kereta era 2010an dari segi handling dan performance.Orang pikir 2 kali nak samun ke nak buli ke?sebab anytime je ngko boleh tinggalkan kereta orang jahat dengan senyum.Keselamatan dalam evo memang terjamin.

  10. According to Gayu Eusegi, head of global product development for Mitsubishi, the Lancer Evolution X will be the last Evo the Japanese automaker ever builds. Eusegi says the move is part of a shift in strategy to put the company’s product focus and ethos on leadership in EV technology.

    To that end, Autocar indicates that Mitsubishi will release eight fully-electric or hybrid-electric cars by the time 2015 rolls around, and make a grab for a big portion of the CO2-reduction market share. It goes without saying that the fun-yet-fuel-swilling Evo just doesn’t fit that mindset, particularly since it apes a rally car that no longer exists.

    Despite the Evo’s huge popularity, Mitsubishi apparently isn’t scared of the step and says it’s confident that consumers will glom on to the idea and rally behind the brand. By killing the Evo, they’re making their intentions plain to an increasingly environmentally-conscious car-buying public.

    Eusegi killed dead any notion that the brand would roll out a performance-oriented hybrid as well. “Maybe the world can change, and maybe someday we can do a motor race by electric vehicles. Maybe then we can enter the market agian,” he said.

    This report of the Evo’s death would seem to stand in contrast to multiple reports that an Evo XI is in the works with a hybrid drivetrain. We’re taking this latest Autocar missive with a few grains of salt, as we can see how Eusegi may have simply meant that an Evo that relies exclusively on internal combustion is dead – a hybrid Evo would seem to offer a nice technological bridge to Mitsubishi’s more electrically minded future.

    Fikir-fikirkanlah adakah ini strategi pemasaran atau memang tak nak buat lagi.

  11. gua sokong khairul…kalau dh pakai inspira tu pakai stended jew mcm gua…bg gua inspira utk yg muda tp dh ada ank…gua angkat yg latest ni..ok pe…mcm khairul gtau ada btulnye..beli kalau cash nk convert evo 17 pun xpe..ni convert evo g2 gni..hbis ribu2,pastu ada engine pch la…turbo tersumbat lah,demam lh…pastu kne tarik…
    evo 3 vs proton wiralution3..byk beza…tune kilang dgn bengkel..sndri paham lah…nk pakai 4wd,angkat evo dan yg sewaktu dgnnye…xjdi mslh…dok gitu?

  12. kalau rupa menjadi masalah kat ngko aku rase ferrari lebih sesuai untuk ngko kerana rare dan takde orang nak buat design cam tu.

Kata Anda//