Mazda 2 Sedan!

Mazda2 Sedan001

Untuk pengetahuan sekutu, Mazda2 ada 2 versi iaitu hatchback dan sedan. Jika sebelum ini saya paparkan entri versi hatchback kali ini giliran Mazda2 Sedan pula. Spesifikasi enjin dan fitur asas lain sama seperti Mazda2 Hatchback tetapi dengar kata harganya lebih murah iaitu lebih kurang RM80 ribu untuk V spec dan RM83 ribu untuk R spec.

Mazda2 Sedan

Mazda2 Sedan

Mazda2 Sedan008

Mazda2 Sedan007

Mazda2 Sedan006

Mazda2 Sedan005

Mazda2 Sedan004

Mazda2 Sedan dijangka akan dilancarkan pada awal bulan depan dan untuk sekutu yang berminat nak pandu uji atau saja nak bertanya boleh emel kepada Encik Ridzwan di: ridz_la@yahoo.com

-Mak Uia-

Klik Untuk Perkongsian Media Sosial //
  • Facebook
  • Add to favorites
  • PDF
  • RSS
  • Print

Muhammad Md Tajudin

28 Comments

  1. Menarik tapi gua tak minat Mazda kecuali RX7…Nape rim sukan dier nampak lebih kurang mcm Wira SE jerkk…

  2. ntah, x minat la… for ladies sesuai la kot. utk yg berjiwa kelajuan, lupakan je la…

  3. beza antara r grade banding v grade mazda2

    -r grade
    Sport tune suspension
    sport rims 16″
    tyre 195/45 r16 80w
    fog lamp

    -v grade
    Normal suspension
    sport rims 15″
    tyre 185/55 r15 82v

  4. hensem ape keta ni

    dpan lampu mcm VW scirocco
    blakang mcm iras2 evo X

    lau bli bleh la anggap sbg cucu Evo X

  5. x ensem dan x best, stll lg rindukan zaman2 familia convert b8, b6, interplay…

  6. apsal la keta skang ni harga makin mengarut, design mencarut dan x power lgsung… nyampah…

  7. bruk…design xlawa la…ala2 vios je…bile bdk2 4 plat buat kete..maka ini la jadinye…hhahaha…

  8. macam sampan pun ada jugak bila tgk.

    nampak ‘murah’ kereta ni kalau banding dengan mazda lain.

    ok la kot…harga dia.

  9. Ntah,aku tgk pun rsa nk sumpah jerk kete ni jadik kete kebal terus,mengarut,mencarut seme ada..Bab design cannot go langsung,harga kompetetif la..

  10. lu orang komen banyak pandai…..buat sebiji tengok?apa jadi?
    saya dah nak book 1…ganti persona.pehhhhhh

  11. Gua tak buat lagi sesi lihat & sentuh (look & feel) kereta ni kat showroom.

    Kalau usha kat gambar, ruang kabin nampak mcm tak seluas Vios & City. Tapi nampak mcm antara BLM & Gen-2.

    Sesiapa yg dah pergi usha boleh tlg komen?

    Satu lagi, agak2nya ruang kabin sama dgn 2010 Ford Fiesta sedan atau lebih kecik?

    Gua tgh kira samada mau sambar 2010 Mazda 2 sedan atau Ford Fiesta sedan. Dgr cerita harga lebih kurang sama.

    Gua tak mau ambik Vios atau City. Byk sgt kat M’sia. Kalau campak buah tomato kat parking lot mana2, mesti terkena kat Vios atau City.

  12. halo….wa nak tanya lu mat baii,mazda323 nak sumbat enjin ape bg laju ek??????????haaaaa,lau panda korang jawab…

  13. hari tu i bersaing dgn keta ni, pikup dia perhh’.. kalah gen2. bentuk menarik cuma mcm pelik sikit sbb design yg terkedepan. bila folow rupanya MAZDA2. hebat!

Kata Anda//